Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ позвао је премијерку Ану Брнабић да “пре Нове године” реконструише Владу Србије, јер се како је рекао, “сувише разних афера концентрисало око појединих министара”. Он је затражио смену министра Небојше Стефановића.

Шешељ је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије оценио да је “сада ургентно” да буде смењен министар унутрашњих послова Небојша Стефановић кога, како је рекао, “прати веома озбиљна, ужасавајућа афера јер се испоставило да уопште нема високошколско образовање, а камоли докторат”.

“Он није у стању да каже пред ким је полагао који испит. До гуше је умешан и у аферу Крушик преко свог оца, који је час запослен у тој приватној фирми ГИМ, час није. Још не знамо колико је у тој афери оштећен Крушик, а колико Југоимпорт СДПР. То више не може да се толерише, да је министар екологије или спорта и физичке културе, не би могао да остане на том месту”, казао је лидер радикала.

Он је оценио да Стефановић, “чак и да уопште није крив”, мора да се повуче са места министра унутрашњих послова “да би се вратило поверење народа у полицију и да би полиција могла да обавља свој посао”.

Лидер радикала је додао да је министар трговине Расим Љајић “морао да контролише” све што се дешавало у вези трговине оружјем из Крушика.

“Када је реч о трговини оружјем, у најбољем случају се ради о нехату Расима Љајића а можда је и умешан у све то. мада немам таквих података. Знам само да Љајић не долази на седнице Скупштине Србије због мене, да је то рекао својим надређенима и својим сарадницима”, казао је Шешељ.

Упитан за став према министру просвете Младену Шарчевићу, лидер радикала је рекао да је СРС критиковала министра због “скандала над скандалима” са уџбеницима историје у којима се како је рекао, “хвали институција јаничара”.

“Они на основу неколико случајева јаничара који су се пробили до врха државне власти закључују да је свима било тако, а није”, казао је Шешељ.

Оценио је да се председник Србије и лидер СНС Александар Вучића понаша “као мајка Тереза” према министрима из те странке за које су везане афере.

“Вучић мисли да сваки кадар може да сачува по цену живота. Људи су кварљиви, кад видите да се неко покварио, треба га склонити да не разара здраво ткиво. Нема ту шта да се чека. Проблем је што напредњаци нису хтели да реагују у случају Томислава Николића и његове лажне дипломе, а сада сви ћуте о потпуном плагијату Јоргованке Табаковић”, додао је Шешељ.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here