Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да ће на крају опозиција доћи до јединственог става о бојкоту избора.

“На крају ћемо доћи до правих избора и до тога да на тим изборима склонимо ову власт, а можда после на улицама да се боримо да нам ту победу нико више не узме, али то ће се десити. То вам гарантујем да ће се десити”, рекао је Ђилас у делу седнице Главног одбора странке који је био отворен за јавност.

Каже и да је бојкот нерешив за председника Србије и СНС-а Александра Вучића.

Ђилас је рекао да има још неких странака и организација које нису донеле дефинитивну одлуку о бојкоту и позвао чланове своје странке да их не нападају јер ће, верује, доћи до истог закључка, а то је “да је учешће на овом што власт називају избори бесмислена ствар која служи само да Вучић то вече изађе и каже ‘ја сам узео 50 одсто, имам право на четири године власти'”.

Позвао је чланове странке и да не обраћају пажњу на оне “назови странке које имају мање од 0,1 одсто подршке грађана”, а за које је рекао да служе да покажу да опозиција није јединствена по питању бојкота.

Ђилас је позвао чланове странке да “загрле своје комшије и колеге” и причају са њима, јер ће са свима њима па и онима који сада гласају за СНС живети када прође “елементарна непогода власти СНС-а и СПС-а”.

Ђилас тврди да опозиција, односно СЗС, није преузела протесте што су иначе рекли неки од бивших организатора протеста, јер протест, како је рекао, припада свима.

У делу седнице Главног одбора који је био отворен за јавност Борко Стефановић представио је предлог закона о пореклу имовине који предлаже та странка, након чега је седница затворена за јавност.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here