Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Данас је ударна вест да су грађани добили позив на вакцинацију у Белекспо центру, а да су затекли затворена врата. Ту непроверену вест су преносили медији, а она није била тачна“.  То је на ванредној конференцији за медије изјавила премијерка Србије Ана Брнабић, поводом информације да је лажна вест узнемирила грађане .  Премијерка је најавила и  изненађења у истрази против Беливукове групе.

Премијерка је истакла да је лажна вест да су грађани добили позив за вакцинацију данас у Белекспо центру, а тамо наишли на затворена врата, те да су такве “отворене лажи” о вакцинацији покушај да се угрози и дискредитује читав процес, који је за пример свету.

Брнабићева је истакла да вакцинисање у Белекспо центру данас није ни било планирано, а да грађани, који су тврдили да су добили позив за данас на том пункту, имају позив, али за сутра, 17. фебруар.

“Данас сам осећала потребу да укажем на један инцидент који се нама дешава сваки дан, али ово је кап која је прелила чашу, због тога што се ради о отвореним лажима, не о лажној вести“, истакла је она.

Брнабићева је казала да је нападнут процес који је први икада организован у Србији, а да служи за пример целом свету, што се могло видети по натписима и репортажама светских медија.

“Не желим да као премијерка останем нема на све нападе и лажи који могу да угрозе и дискредитују овај процес. Данас је ударна вест на Н1 да су грађани добили позив за вакцинацију у Белекспопо центру где су затекли затворена врата. Онда су ту вест сви остали блиски медији пренели, а потом и неки други, јер је преузета од неких агенција. Непроверена је ишла цео дан, а стигла је и у међународне медије, Глас Америке“, казала је она, пренео је Танјуг.

Критиковала је, тврдећи да се екипа Н1 није случајно нашла испред Белекспо центра, и узела сведочење људи да су имали позив за вакцинацију, не проверивши да ли су имали термин за данашњи дан.

Брнабићева тврди да се ради о смишљеном плану, и да су овакве информације пуштене без икакве провере, иако се, истиче, ради о најпроверљивијим стварима, јер сваки грађанин добија позив СМС поруком и мејлом у којима стоји термин са јасним датумом и временом.

Обраћајући се новинарима премијерка Брнабић пренела је данас да у случају криминалне групе чији је вођа Вељко Беливук, постоје нови докази, да се истрага наставља и најавила да се могу очекивати изненађења у будућности.

Брнабићева је, упитана да ли располаже новим информацијама, да ли су прикупљени нови докази, одговорила потврдно, али и додала да о њима не може да говори у овом тренутку.

„Истрага се наставља, можете очекивати изненађења у будућности“, рекла је Брнабићева одговарајући на питања новинара на ванредној прес-конференцији.

На констатацију да је истрага против те мафијашке организације почела након што је председник Александар Вучић на колегијуму БИА рекао да се похапсе сви који мисле да имају право да убијају и питање да ли је то јавно признање да безбедносни органи не раде по закону, већ чекају политички налог, Брнабићева је казала да је очигледно да је у целом процесу неко ко је радио за државу, радио и за мафију.

„Имамо рат против мафије, која је имала неког у државним структурама у МУП-у и мозжда другим безбедносним структурама. Нема шта боље него да дође председник и каже: ’Људи, да се разумемо, ко не ради свој посао, биће оштро санкционисан. Не може мафија бити јача од државе‘. Од тада почиње истрага против свих људи без обзира где раде, на којој су функцији и да ли припадају некој странци“, објаснила је она, преноси Танјуг.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here