Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина отворли су као покровитељи 12. Конференцију српске медицинске дијаспоре у четвртак, 16. јуна у 14 часова у Белом Двору.

Полазећи од чињенице да је медицина наука у којој се готово свакодневно остварују нова достигнућа, где размена знања и искустава у свакој области здравствене заштите имају велики значај, ова традиционална Конференција још једном ће омогућити лекарима из Србије и свих делова света да стварају и унапређују професионалне односе и деле своје знање са колегама.

Свечаном отварању присуствовали су и обратили се скупу представници Министарства здравља Републике Србије, декан Медицинског факултета Универзитета у Београду, проф. др Лазар Давидовић, директор Канцеларије Светске здравствене организације у Београду, др Фабио Скано, директор Лекарске коморе Србије, др Милан Димић, лекари са клинике Мејо, проф. др Душица Бабовић – Вуксановић и проф. др Весна Гаровић, које су се путем видео линка званично обратиле и пожелеле добродошлицу учесницима, као и чланови Краљевског медицинског одбора и Српског лекарског друштва.

Ове године била је то комбинација онлајн и конференције уживо, тако да су лекари могли да прате предавања и преко интернета. Са сваким новим учесником то је била прилика да се драгоцено знање размени, на добробит свих. Формулар за пријаву и додатне информације били су доступни  на сајту Конференције – www.sdm.rс

Конференција српске медицинске дијаспоре је акредитована од стране Здравственог савета Републике Србије као међународни конгрес и део је система континуиране медицинске едукације.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here