Mesto za reklamu

02.02.2019.

U Kosovoskoj Mitrovici je održan protest “1 od 5 miliona”. Na čelu kolone se nalazi najstariji sin Olivera Ivanovića, Nikola. Okupljeni su nosili transparent Kosovska Mitrovica – 1 od 5 miliona, Kosovo i Metohija. “Srpska lista” osudila to okupljanje.

U centru grada okupilo se više više od stotinu građana koji su krenuli ka mestu gde je ubijen Oliver Ivanović, ispred sedišta stranke GI SDP. Pre šetnje, okupljenima se obratio jedan od organizatora protesta, Marko Jakšić.

Jakšić se zahvalio svima koji su večeras došli da prošetaju za slobodu. Kazao je da nije očekivao ovoliko građana. “Večeras je nas je malo više”, rekao je inicijator protestnog skupa.

“Večeras imam potrebu da vam se zahvalim i da vam kažem da ste vi najhrabriji ljudi u Srbiji. Pristici su bili veći, jači i prljaviji. Ono što je važno mi smo se ovde skupili da odamo poštu tragično stradalom Oliveru Ivanoviću”.

Istakao je da je zahtev okupljenih da se pronađu počinioci i nalogodavci ubistva. Zahvalio se najstarijem sinu o Ivanoivića, Nikoli koji je iz Beograda došao na ovaj protest. Jakšić je rekao i da se protiv ovog protesta uključio ceo državni aparat i da je u ovom gradu boravio pet dana.

“Svako od nas ima pravo da slobodno misli, iskaže svoj stav da bude ono to hoće i da izabere ko će ga prestavljati”.

Jakšić je još jednom upozorio, naglašavajući da ukoliko se nešto loše desi bilo kome od pristunih da će odgovoran biti Marko Đurić.

“Ponavaljam da ako se išta desi posle ovog protesta, svu odgovornos za loše stvari snosiće Marko Đurić”.

Poručio je da nema više paljena automobila, ucena, ubistava zato što se mi razlikujemo.

Srpska lista osudila skup, ukazujući da je taj protest bio protiv Srbije i da je doživeo debakl

 Neposredno po završetku skupa „#1od5miliona“ koji se po prvi put i istovremeno sa šetnjom u srpskoj prestonici večeras održao u Kosovskoj Mitrovici, oglasila se i Srpska lista.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Protest PROTIV SRBIJE u organizaciji Đilasa, Jeremića i Rade Trajković, doživeo je debakl u Кosovskoj Mitrovici.

Od 50 okupljenih najmanje je bilo iz Кosovske Mitrovice, a među učesnicima bilo je i iz Кraljeva, zajedno sa vođom Lokalnog fronta.

Srpska lista zahvaljuje svim Mitrovčanima koji su ignorisali ovaj antisrpski skup, te su nakon jučerašnjeg masovnog skupa ZA SRBIJU još jednom pokazali koliko vole Srbiju i preziru one koji bi da srpski narod na Кosmetu dele.“

A kako je protekla prva protestna šetnja večeras u Kosovskoj Mitrovici, šta joj je prethodilo, šta su poručili građani, gledajte i čitajte u #1od5miliona u Kosovskoj Mitrovici: Dosta terora.

“Srpska stvarnost” / KoSSev, Radio KiM /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here