Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Фудбалска репрезентација Србије остварила је другу победу у Лиги Б овогодишње Лиге нација, пошто је у утакмици групе 4 савладала Шведску у Стокхолму. Србија је савладала Швеђане минималним резултатом (1:0) и укључила се у борбу за прво место у групи.

Тим селектора Драгана Стојковића Пиксија сада има шест бодова након три рунде, један мање од првопласиране Норвешке, која је играла нерешено без голова (0:0) са Словенијом. Шведска је трећа са три бода, Словенци имају само један.

Најближи поготку наши момци били су у завршници првог дела игре, када је капитен Ајакса одлично центрирао из “скраћеног корнера”. Центиметри су недостајали Николи Миленковићу да лопту спроведе у мрежу и она је завршила тик поред леве стативе.

Имали су Пиксијеви изабраници и среће јер је у надокнади времена Клаесон поново пропустио стопостотону прилику за вођство Шведске, што је у следећем нападу казнио Јовић.

Како су завршили прво, тако су играчи Србије почели друго полувреме – притиском на задњу одбрану ривала. Терзић и Ђуричић су били најближи да озбиљније угрозе Олсена, али голова није било.

Потом је уследио период боље игре Швеђана, срећом, без превеликих проблема за нашу одбрану.

Дуел у Стокхолму је ушао у нешто мирнију фазу, мреже су до краја мировале и Србија је сачувала вођство и остварила важан тријумф.

Лига нација – Лига Б:

Група 4:
Норвешка – Словенија 0:0 (0:0)
Шведска – Србија 0:1 (0:1)
(Јовић 45+3)

Табела:
1. Норвешка 7
2. Србија 6
3. Шведска 3
4. Словенија 1

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here