Mesto za reklamu
  1. 11. 2021.

Председник Александар Вучић изјавио је, коментаришући случај вијетнамиских радника који раде на изградњи кинеске фабрике “Линглонг” у Зрењанину, да се против сваке кинеске компаније у Србији водила кампања. Вучић је рекао да не разуме такву врсту хајке, упитавши да ли је смисао да се отерају инвеститори из земље.

Александар Вучић је рекао да је инспекција изашла на терен, односно отишла у Зрењанин, и да ће, ако је утврди да су услови лоши, они услове поправити. Додао је да ће држава настојати да помогне свима, али да инвеститоре неће терати.

Додао је да ће држава настојати да помогне свима, али да неће да растерује инвеститоре, јер је њихово довођење изузетно, “крваво” тежак посао, а у томе смо најуспешнији.

“Гледам синоћ на РТС-у, ‘копи-пејст’ са Н1 око Линглонга… супер, а онда дођете да кажете можемо ли да повећамо плате… Од чега?”, рекао је Вучић.

И то што можемо да повећавамо плате, то је захваљујући компанијама које овде раде, рекао је председник.

“Само мало размислите шта финансира земљу, шта нам даје могућност за веће плате и пензије, ако нису фабрике. Да не будемо нефер према свима који долазе у земљу да раде. Да не растерујемо људе, већ да бранимо. Увек да будемо на страни радника, али они прво траже да раде, да имају пристојну плату, а онда наравно и на страни инвеститора”, рекао је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here