Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

У Србији су до данас регистрована 2.009.677 случајeва заразе, преминуло је 16.024 пацијента, а стопа смртности је 0,8 одсто. Од почетка пандемије обрађено је 9.537.555 тестова.

Према последњем пресеку, коронавирус у Србији потврђен је код  428 особа, Нажалост, знатно је смањен број тестираних од 6.616 узорака, па је разумљиво да је смањен и број заражених. Да је тако потврђује проценат заражених од око 6,5%, који је и даље висок,а проценат толерантности је ако је он испод 1%.  Преминуло је пет оболелих. На болничком лечењу је 333 пацијента, од којих су 24 на респиратору. И број преминулих и најтежих болесника на респираторима су већи него претходног мерења.

У свету – Пекинг је почео са масовним тестирањем и затворио више аутобуских линија и метро станица, како би избегао сценарио из Шангаја, где су милиони становника затворени због епидемије више од месец дана. Наизглед мера која се примењује у најбројнијој земљи света итекако има смисла, јер је резултат наизглед веома мали број заражених и да није таквих мера сигурно би за последицу имали милиони мртвих.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here