Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Украјинске снаге наставиће да бране Маријупољ упркос ултиматуму Русије, саопштили су данас званичници тог украјинског града који је под блокадом руских снага.

Саветник градоначелника Мариупоља Петро Андрјушченко рекао је, одговарајући на захтев руског Министарства одбране за предају, да украјинске снаге настављају борбу, преноси CNN.

Шеф руског Националног центра за управљање одбраном Михаил Мизинцев саопштио је раније данас да су руске оружане снаге понудиле припадницима националистичких батаљона и страним плаћеницима блокираним у Маријупољу да положе оружје, па ће им животи бити поштеђени.

Маријупољ је под блокадом руских снага, а Москва тврди да су у некадашњем металуршком комбинату “Азовстаљ” блокирани припадници украјинских националистичких батаљона и страни плаћеници.

Кијев наредио да буду стрељани они који желе да се предају

Режим у Кијеву је забранио преговоре о предаји у Маријупољу и наредио да се пуца на све који желе да се предају, изјавио је данас портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Према његовим речима, у некадашњем металуршком комбинату “Азовстаљ” заједно са украјинским снагама блокирано је и око 400 страних плаћеника, међу којима је највише држављана европских земаља, а има и држављана Канаде, пише Известија.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here