Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

РИК прогласио кандидатуру Милице Ђурђевић за председницу

Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је данас кандидатуру Милице Ђурђевић Стаменковски на председничким изборима 3. априла.

Ђурђевић Стамнековски је за председницу Србије предложила Српска странка Заветници.

Они су РИК-у за њену кандидатуру предали 11.102 правно ваљана потписа подршке грађана.

Републичка изборна комисија до сада је прогласила два кандидата за председника Србије, Милоша Јовановића и Здравка Поноша.

Рок за пријаву кандидата је до 12. марта у поноћ.

РИК прогласио листе “Борис Тадић – Ајмо људи” и “Алтернатива за промене”

Републичка изборна комисија прогласила је две изборне листе за парламентарне изборе. Проглашене су листа коалиције “Борис Тадић – Ајмо људи” и листа албанске националне мањине “Алтернатива за промене – Албанска демократска алтернатива”.

Републичка изборна комисија (РИK) прогласила је данас изборну листу за републичке изборе 3. априла Kоалиције “Борис Тадић – Ајмо људи”.

Ту листу чине Социјалдемократска странка, Нова странка, 1 од 5 милиона, Толеранција Србије, Уједињени покрет зелених Србије, Бошњачка грађанска странка и Странка Црногораца.

На листи је 245 кандидата за посланике, а листу је подржало 10.537 бирача.

РИK је прогласио и изборну листу “Алтернатива за промене – Албанска демократска алтернатива” као листу албанске нациноналне мањине.

Ту листу подржало је својим потписима 5.176 бирачима.

ГИК: Проглашена листа “Ајмо људи”

Градска изборна комисија прогласила је изборну листу број 8. коју је за изборе за одборнике Скупштине града Београда поднела коалиција “Душко Вујошевић – Борис Тадић – Ајмо људи”.

На седници је усвојено и решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред проглашене изборне листе број 8, наводи се у саопштењу.

СНС предао кандидатуру Александра Вучића за председника Србије

Српска напредна странка предала је Републичкој изборној комисији кандидатуру Александра Вучића за председника Србије, на изборима 3. априла.

Кандидатуру су предали потпредседница СНС-а Ана Брнабић и председник Извршног одбора странке Дарко Глишић.

Предато је 154.888 потписа у 133 кутије.

Како наводе, циљ је да направе историју убедљивом победом у првом кругу.

Српска радикална станка подржала кандидатуру Алекандра Вучића за председника Србије

Српска радикална станка саопштила је да је на данашњој седници Централне отаџбинске управе одлучила да за подржи кандидатуру Алекандра Вучића за председника Србије.

Како се наводи у саопштењу, та странка је до сада углавном имала свог председничког кандидата, али је правила изузетке када је то било “у интересу државе и народа”, а закључено је да је Вучићева победа “интерес народа, а то значи и интерес СРС”.

Радикали су навели да када би подлегли личним интересима, сујети или инату, угрозили би шансу да Вучић победи у првом кругу, “што мора да се деси”, те истакли да све патриоте морају да схвате да је то национални интерес.

Ако се то не догоди, постоји “реална могућност да се за други изборни круг мобилишу сви антисрпски кругови, па и они који се представљају као патриоте, а нису имуни на добре новчане награде, и да за председника републике буде изабран прозападни кандидат”, што би угрозило државу, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Вучић мора да добије још једну шансу да настави борбу за очување Косова и Метохије у саставу Србије, да настави да помаже Републику Српску и да је сачува “од интегрисања у јединствену БиХ” и истиче да је Вучић показао да се искрено залаже за права Срба у Црној Гори и да се то не сме зауставити.

“Свесни смо свих његових мана, поготово мана његових најближих сарадника, али морамо прећи преко свега зарад његових искрених залагања за националне интересе”, поручује се у саопштењу које је потписао председник СРС Војислав Шешељ.

“Уједињени за победу Србије” организовали дружење са суграђанкама поводом 8. марта

Коалиција “Уједињени за победу Београда,” организовала је дружење са суграђанкама, поводом Међународног дана жена, данас, 8. марта 2022. године, код Теразијске чесме.

Мариника Тепић, носилац листе коалиције “Уједињени за победу Србије” изјавила је данас поводом Међународног дана жена да женска права, женски проблеми су исти, без обзира да ли сте члан Српске напредне странке, члан неке странке у опозицији, или уопште нисте члан ниједне партије.

“Закон о родној равноправности до данас није усвојен, а да иронија буде већа, имамо владу која у свом саставу никада није имала већи број жена. Формално, именом и презименом, жене јесу ту, али функционално, ништа нису урадиле” , истакла је Мариника Тепић.

Осми март Београђанкама на дружењу на Теразијама честитао је и Драган Ђилас лидер коалиције “Уједињени за победу Србије”.

“Пола неба, пола земље, пола ноћи. То је један од слогана који дуго у Европи говори да свет треба да буде подељен равноправно између мушкараца и жена. Ја се лично залажем да бар 51 посто припадне женама, јер су посвећеније, стабилније и боље од нас мушкараца. Желим са овог места да честитам празник свим женама у Србији, да им пожелим да следећи 8. март дочекамо у једној бољој, слободнијој, земљи, у којој ћемо се борити против злостављања о коме су многе жене почеле већ јавно да причају, да покажемо какво друштво јесте. Друштво неправде, у коме жене имају мање плате, теже долазе до посла и много теже пролазе ова кризна времена. Верујем, а жене поред мене су гаранција, да ћемо такву земљу направити.”, изјавио је Драган Ђилас.

О улози жена у глобалним променама и њиховој моћи да мењају Београд са Београђанкама су разговарале Мариника Тепић, Лидија Мартиновић, Ферида Чустовић, Татјана Манојловић и Марина Липовац.

“У нашој коалицији жене нису само жене именом и презименом и на папиру. Пред женама морају да се ваде руке из џепова, жене морају да се поштују, жене морају да се питају и да им се дозволи да одлучују онако како сматрају да треба. Да је више жена на местима одлучивања, а верујте ми није, да се жене питају никада ратова и сукоба не би било, никада ниједна мајка не би плакала за својом децм и никада не би дозволиле да свет буде оволико суров, комерцијалан, криминалан, безосећајан за оне друге. Ја вас молим да 8. март буде свакога дана, за све људе, а уједно да прославимо сутра и 9. март. Није случајан датум можда што су 8. и 9. везани и што је симболичан баш уочи овог пролећа. Срећан нам био свима 8. март!”, поручила је Мариника Тепић.

Татјана Манојловић каже да су се жене током последњих деценија, избориле за велики помак на пољу женских права, али – имају још много недовршеног посла.

“Имамо законе и уредбе којима се обезбеђује равноправност и заштита жена, а живот нас свакодневно демантује, упозоравајућим бројкама о броју жртава, убијених жена, жена жртава мобинга, сиромаштва, угњетених на послу и у кругу породице. Држава ни на један проблем није понудила одговор. Овај режим се декларативно бори против насиља, а они су “лице насиља”. На сцени имамо лицемерну власт, која насилнике штити и аболира, фингира равноправност пуким присуством жена, али и мушкараца, који су заправо само гласачка машина. Упркос свему, жене су у првим редовима отпора. Позивам све жене да 3. априла изађу на биралишта, поведу све неодлучне и да допринесу победи, да започнемо промену из корена и да ослободимо Србију”, изјавила је Татјана Манојловић.

Марина Липовац Танасковић сматра да је важно да се 8. март обележава као дан жена, због свих жена које су се бориле и које се и даље боре.

“Осми март није обичан дан, то је и даље дан наше побуне и дан наше подршке свим женама. У Србији су жена добиле право да бирају и да буду бирана на изборима тек 1946 год. Данас, после 76 година имамо готово 40% жена, никада више у Скупштини Србије, као и жене на истакнутим политичким местима. Међутим, протеклих година ништа се није променило. Политика није хуманија, женама није боље, насиље над женама је и даље честа појава, женама је и даље потребна заштита. Ми жене из коалиције “Уједињени за победу Београда” и “Уједињени за победу Србије” желимо данас да поручимо свим женама Србије, да не буду пасивни посматрачи ни жртве, лоших политика и лоших политичара. Глас жена треба да се чује. Изађите на изборе и изборите се. Србија те зове – жене одазовите се!”, истакла је Марина Липовац Танасковић.

Догађају су присуствовали и председнички кандидат генерал Здравко Понош, Борко Стефановић, лидер коалиције “Уједињени за победу Србије”, Владимир Обрадовић, испред коалиције “Уједињени за победу Београда”.

Шапић честитао женама Осми март: Да нема вас овај свет не би постојао

Александар Шапић, кандидат СНС-а за градоначелника Београда свим дивним женама, супругама, сестрама, мајкама, честитао је Осми март. Жена је основ сваке снажне породице, снажног друштва, државе и народа, и ја ћу увек својим понашањем показивати поштовање које имам према свим женама, јер да нема вас овај свет не би био овакав какав јесте, поручио је Шапић

Шапић је присуствовао скупу који је листа “Александар Вучић – Заједно можемо све” организовала поводом Међународног дана жена и том приликом истакао да је све што било који мушкарац ради, почевши од најранијег детињства, усмерено ка томе да би задобио поверење, симпатију, поштовање и интересовање жене.

“Све што радимо у животу радимо због вас, касније, када дођу деца и због деце. Иако се све време прича о равноправности полова и томе како би мушкарци и жене требало да буду једнаки, мислим да неки покушавају да доведу жене у позицију која апсолутно нема никакве везе са оним што оне у ствари јесу. Ја сматрам да ми нисмо равноправни, да никада нисмо ни били и да никада нећемо бити равноправни. Зашто? Из простог разлога, прво, зато што жена даје живот сваком човеку. Ми смо две различите равни. Сунце никада не може да се замени ни са једном планетом, нарочито не са Земљом, јер Сунце без Земље може, а Земља без Сунца не може. Јер нам Сунце даје живот. Немојте то никада да заборавите”, поручио је Шапић.

Шапић је навео да је међу његовим сарадницима увек било више жена него мушкараца.

“Морам да вам признам да ја нисам посебно водио рачуна о томе да ли су моји сарадници жене или мушкарци, али сплетом околности се испоставило да је око мене увек било највише жена, не због тога што сам ја то посебно желео, већ зато што је моје искуство, када је посао у питању, показало да су жене оданије, лојалније, вредније и, на крају крајева, ефикасније”, рекао је Шапић.

Дамјановић: Глас за СРС је глас против јавних извршитеља

Потпредседник Српске радикалне странке Миљан Дамјановић поручио је данас да ће српски радикали укинути јавне извршитеље и да према закону који су предали у скупштинску процедуру нико због дуга неће остати без крова над главом.

Дамјановић је рекао да је СРС прикупила више од 100.000 потписа грађана Србије за укидање јавних извршитеља.

“У будућем сазиву Скупштине Србије ми српски радикали инсистираћемо да се воља грађана уважи, да држава заштити права свих грађана да нико не сме да крши људско достојанство и да нико не сме да буде опљачкан зато што је презадужен”, рекао је Дамјановић.

Он је поручио да је глас за СРС глас против јавних извршитеља.

Брнабић и други кандидати СНС на скупу поводом Дана жена

Поводом Међународног дана жена организовано је дружење за даме, коме су присуствовали кандидати са листе “Александар Вучић-Заједно можемо све” Ана Брнабић, Марко Кешељ, Дејан Кесар, Александар Мирковић, Ђорђе Тодоровић, Милош Терзић и Немања Јоксимовић, саопштено је вечерас из СНС.

“Србија напредује из дана у дан, Србија под одговорним руководством Александра Вучића чува мир и стабилност”, поручила је Ана Брнабић и додала да жене као стуб сваког друштва и породице и те како знају колико су мир и стабилност важни, те да зато пружају подршку Александру Вучићу.

Марко Кешељ је честитао дамама 8. март и рекао да су жене те које искрено воле Србију и које верују више делима, те да зато подржавају Александра Вучића и Српску напредну странку.

Дејан Кесар сматра да без јаких и успешних жена, нема ни јаке Србије и додаје да је Србија данас јака и стабилна земља баш зато што жене много више и пажљивије размишљају о будућности.

Александар Мирковић је захвалио свим присутним дамама на свему што чине за Србију и поручио да је уверен да ће Србија наставити да напредује и да се развија.

Само заједно и уједињени можемо и даље да градимо нашу земљу, сматра Ђорђе Тодоровић, који напомиње да су жене увек сигуран ослонац и искрена подршка.

“Хвала што сте стуб подршке политици коју спроводи председник Александар Вучић и тим Српске напредне странке. Жене су стуб сваке породице, а здрава и јака породица је основа за снажну и стабилну Србију”, рекао је Милош Терзић.

 „Српска стварност“ / Агенције и Изборни штабови /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here