Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Од почетка епидемије у Србији је коронавирус потврђен код 721.267 особа, а од последица заразе преминуло је 7.110 преминуло. Проценат смртности је 0,99 одсто. До сада је тестиран 4.653.071 узорак.

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 292 особе, од тестираних 9.236 узорака. Од последица заразе преминула су два пацијента. На болничком лечењу су 364 особе, а на респираторима 13 пацијената.

Иако је забележен благи пад новозаражених, број је и даље троцифрен, а лекари позивају на вакцинацију и поштовање епидемиолошких мера.

Вршилац дужности директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Радојевић Шкодрић рекла је за РТС да релевантне студије показују је вакцина кинеског произвођача Синофарм, којом је вакцинисан највећи број грађана у Србији међу најефикаснијим против делта соја коронавируса, апелујући на грађане да се вакцинишу.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да се епидемиолошка ситуација погоршава из дана у дан.

Брнабићева је навела да то погоршање ипак не може да се пореди са оним у претходним таласима, јер имамо 50 одсто вакцинисаних пунолетних грађана,  али је апеловала још једном на све да се вакцинишу, а посебно на младе.

Школска година почеће 1. септембра, а уколико епидемиолошка ситуација буде тако диктирала ђаци ће кренути по моделу из прошле године, рекао је министар просвете Бранко Ружић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here