Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Тестирања учесника и људи који су у организацији игара почела су 23. јануара и од тада је регистровано више од 300 позитивних случајева, уз преко 600.000 извршених тестова.

Организатори Зимских олимпијских игара у Пекингу имају великих проблема, не само због лоших временских услова на борилиштима, већ и због све већег броја учесника заражених коронавирусом. Као и на другим великим такмичењима, ковид кроји листе учесника у готово сваком спорту, али представља и узрок неких неочекиваних и крајње упитних ситуација.

Последња у низу која је добила позитиван резултат јесте Тајли Гил, чланица аустралијске карлинг репрезентације, која се такмичи у пару са Дином Хјуитом.

Гилова је добила позитиван налаз по слетању у Кину, али су следећа два била негативна и дозвољено јој је да се такмичи.Међутим, у недељу је поново била позитивна и Аустралијанцима је наложено да напусте такмичење и врате се у своју земљу. Ипак, медицинска комисија олимпијских игара анализирала је њене резултате и одлучила да она упада у “дозвољени опсег” и не представља ризик.

То није једини случај да ковид прави проблеме у организацији, пошто се нешто слично догодило и Наталији Малишевској, пољској клизачици на кратким стазама. Пољакиња је пуштена из изолације, а затим је у исту враћена након што је добила нови позитиван тест. Пољакиња после новог позитивног теста остала без шансе за медаљу

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here