Mesto za reklamu
  1. 05. 2022.

Новак Ђоковић ће играти против Аслана Карацева у другом колу мастерса у Риму. Карацев је у првом колу надиграо Хариса из Јужне Африке и тако заказао дуел са најбољим играчем света.

Новак Ђоковић након елиминације у полуфиналу Мадрида сели се у Рим на нова искушења на шљаци. Наш ас је зацртао Ролан Гарос као главни циљ. Форма му је у успону, а видећемо да ли је то довољно да у Риму освоји титулу.

Прва препрека је Рус Аслан Карацев, један од ретких који има нерешен скор у дуелу са најбољим на свету. Истина, одиграли су само два меча оба прошле године. На Аустралијан опену славио је наш тенисер, а на турниру у Београду Рус је био бољи.

Рус је у првом колу Рима надиграо Лојда Хариса из Јужне Африке са 2:1, по сетовима 3:6, 6:3, 7:6 /9:7).

Лајовић и Ђере у главном жребу Рима

Наши тенисери Душан Лајовић и Ласло Ђере победама у финалним мечевима квалификација пласирали су се у главни жреб турнира у Риму. Лајовићу је Мађар Мартон Фучовић предао меч при резултату 4:0 у првом сету, а Ђере је надиграо Боливијца Хуга Делијена са 2:0 (6:4; 6:2). Србију ће на теренима у престоници Италије представљати пет тенисера.

Душан Лајовић је одлично почео меч са 50. тенисером на листи и већ на старту одузео два сервиса супарнику стекавши убедљиву предност за само 24 минута игре.

Одличну серију нашег тенисера прекинула је киша која је почела да пада у Риму, па су сви мечеви на кратко прекинути.

По престанку кише Мађар Мартон Фучовић се није вратио на терен и предао је меч чиме је Душан Лајовић обезбедио пласман у главни жреб турнира у Риму.

У дуелу Ђереа и Делијена одвијала се много равноправнија борба а наш тенисер је у финишу првог сета успео да освоји брејк за вођство од 1:0.

У наставку је Ђере успео да начини чак два брејка и дође до убедљиве предности, али Боливијац је узвратио, па се учинило да ће се вратити у меч.

Ипак, Ђере узвраћа и трећим брејком, да би потом меч сигурно привео коначној победи.

Србију сада у главном жребу турнира у Риму представљају петорица тенисера. Филип Крајиновић је прошао у друго коло, где је и Новак Ђоковић, а на турниру учествује и Миомир Кецмановић, кога на старту чека Аргентинац Дијего Шварцман.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here