Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Према официјелном извештају Министарства здравља у последња 24 сата у Србији је регистровано 7.539 случајева коронавирусa од 22.193 тестирана узорка. Од последица ковида преминуло је још 17 особа. На респираторима су 84 пацијента.

Од избијања пандемије, у Србији су регистрована 1.334.994 случаја заразе коронавирусом, а умрло је 12.867 особа, а у болницама се тренутно налази 2.215 оболелих од ковида 19. Са тнденцијом значајног раста.

Треба приметии да је број новооболелих мањи него претходног дана, али ако се примети да је значајно смањен број тестираних, онда се може констатовати да су бројеви и даље алармантни, а стучњаци кажу да ће с већ од недеље значајно повећати.

У Србији се данима региструје велики број нових случајева коронавируса, а испред ковид амбуланти формирају се редови.

Лекари упозоравају да ће се и наредних дана повећавати број новозаражених, али и оболелих који ће морати да буду смештени у болнице.

Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” усвојио је измене мера које се односе на скраћење трајања карантина у кућним условима за блиске контакте позитивних особа са 14 на 10 дана, као и измене критеријума за изузеће од мера карантина после блиског контакта.

Број новозаражених вишеструко увећан, али право стање ће се знати после празника

Током претходних шест дана, у Србији је нагло повећан број оболелих од ковида 19. У Златиборском округу највише инфицираних је у Ужицу, Бајиној Башти и Чајетини. Пораст броја оболелих бележе и Ниш и Прокупље, где ће ковид амбуланте и током празника радити до 22 часа. Искуство опомиње да ће се и овога пута право стање знати после празника.

Иако још немају лабораторијски верификован налаз, епидемиолози ужичког Завода за јавно здравље, а према клиничкој слици оболелих и периоду инкубације, претпостављају да је реч о омикрон соју коронавируса. И, како се лакше преноси, број новоинфицираних је све већи.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here