Mesto za reklamu
  1. 09. 2021.

Фудбалери Ирске и Србије играли су у Даблину 1:1 у мечу петог кола Групе А квалификација за Светско првенство у Катару. Наши играчи су доминирали, имали предност и промашивали, на крају дозволили Ирцима да у финишу дођу до изједначења и бода.

Били су “орлови” надомак победе, имали су предност до саме завршнице, играли су боље и створили више прилика, али су на крају платили цех неискоришћеним шансама.

Ово је други реми нашег тима у овим квалификацијама, након што је без победника окончан дуел против Португала.

Трагичним епилогом се завршио меч у бучној атмосфери Авива стадиона, где су “Орлови” по свему приказаном морали да упишу три бода.

Међутим, нису, упркос томе што су одиграли можда и најбољих 86 минута откад је селектор Драган Стојковић Пикси. А онда се одједном догодила паника због пропушених шанси.

Успаничио се Сергеј Милинковић-Савић, који нам је и донео предност ударцем главом, и у петерцу напуцао Николу Миленковића од кога се лопта одбила у гол.

Било је одлично, немам шта да замерим играчима, играли смо фантастичан фудбал, али обично екипа која не искористи шансе на крају буде кажњена, рекао је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

“Из неког разлога нисмо дали други гол, пропуштали смо шансе, на крају смо га дали сами себи. Идемо даље, али одиграли смо фантастичну утакмицу”, рекао је Стојковић после меча у изјави за ТВ Нова С.

Раније данас, Португал је у првој утакмици групе победио у Азербејџану 3:0. Португалци су сада усамљени на врху табеле са 13 бодова, Србија има 11, Луксембург шест, Ирска два и Азербејџан бод.

Србија у наредним мечевима 9.октобра гостује Луксембургу, а три дана касније дочекује Азербејџан.

Репрезентације су започеле меч у следећим саставима:

Ирска: Базуну, Омобамиделе, Дафи, Иган, Доерти, Меклин, Кален, Хендрик, Мекграт, Браун и Ида;

Србија: Рајковић, Миленковић, Вељковић, Павловић, Гудељ, Ђуричић, Костић, Тадић, Милинковић-Савић, Влаховић и Митровић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here