Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

Председник Србије Александар Вучић честитао је Васкрс патријарху, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима. Честитке су упутили и други државни званичници.

Славећи тријумф Вечнога над непролазним, Вама, епископату, свештенству, монаштву и свим верницима од срца честитам Васкрс Сина Божијега, поручио је председник Србије Александар у честитки патријарху српском Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима.

“Највећи хришћански празник – то вечито сведочанство новог живота – и ове године прослављамо у временима искушења са којим се сусрећу и наша Отаџбина и славни српски народ, али и цело човечанство. Желим да Васкрс буде најснажнији подстицај да, одлучно гледајући унапред, наставимо да унапређујемо нашу Републику Србију”, навео је Вучић, а пренела председникова Служба за сарадњу са медијима.

Како каже, уверен је да ћемо, као и до сада, “саборно и братски, показати мудрост, одлучност и решеност да новим искрама братољубља снажимо мир, толеранцију и просперитет српског народа”.

“Честитајући Вам Васкршње празнике, желим да Вас Господ подржи у узвишеној служби Првојерарха наше Српске православне цркве”, поручио је Вучић.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је данас Васкрс патријарху српском Порфирију, свештенству и верницима који овај празник славе по Јулијанском календару.

„Васкрс је симбол победе живота, љубави, спокоја и доброг. Заједништво и солидарност провели су нас кроз изазовно време, и биће кључни и у периоду који је пред нама – истиче премијерка Брнабић.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је Ускрс свим верницима који тај празник славе по јулијанском календару.

„Ускрс је празник који увек дочекујемо са посебном радошћу, због симболике коју носи. То је дан који представља победу живота и доноси нову наду. Тога дана, наша срца и мисли, у још већој мери него иначе, треба да испуне љубав према ближњем, толеранција и солидарност.

Желим вам да ове празничне дане проведете у срећи и добром здрављу окружени онима које волите. Срећан Ускрс“, поручио је Ружић у честитки.

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић честитао је Васкрс патријарху српском Порфирију, епископима, свештенству, монаштву и свим верницима који овај празник прослављају по јулијанском календару.

Селаковић је, пожелевши да празнични дани донесу духовни мир, радост и снагу, истакао да симболика Васкрса треба да подстакне све да следе и негују свети пут божанске љубави, надахњујући у свакоме потребну мудрост и снагу да пронађе одговоре за сва искушења.

И министар одбране Небојша Стефановић честитао је празник припадницима Министарства и Војске Србије православне вероисповести.

“Нека вам радост највећег хришћанског празника буде надахнуће да истрајемо у нашој заједничкој борби за стварање боље будућности у нашој Србији. Упућујем вам најискреније жеље за успех у личном животу и професионалном раду са надом да ћете радост овог празника над празницима поделити са својим најближима у миру и крепком здрављу”, поручио је Стефановић, а преноси се у саопштењу Министарства.

Министарка културе и информисања Маја Гојковић такође је упутила честитку свим верницима који Васкрс славе по јулијанском календару.

“Упућујем срдачне честитке свим грађанима Србије поводом великог хришћанског празника, уз жељу да духовна снага Васкрса буде надахнуће за истинску блискост и заједништво у овим изазовним временима”, наводи се у честитки Гојковићеве.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here