Mesto za reklamu
  1. 05. 2020.

Коментаришући изјаве министра спољних послова Србије Ивице Дачића, Срђан Дармановић, шеф црногорске дипломатије рекао да Црна Гора неће дозвољавати да се Србија меша у унутрашње ствари Црне Горе.

Црна Гора неће дозволити да се Србија, под плаштом наводне угрожености интереса Срба у Црној Гори, меша у наше унутрашње ствари, поручио је шеф црногорске дипломатије Срђан Дармановић, тврдећи да у Црној Гори није и никада неће бити угрожени народи, „па наравно ни српски“.

„Врло је неодговорно кад се у време пандемије, када се чувају животи и здравље наших грађана, користи та ситуација као јефтина, али нимало наивна платформа за распаљивање политичких страсти и стварање атмосфере напетости“, рекао је Дармановић за подгоричку „Побједу“, додајући да то не може бити образац добронамерне политике ни у својој, а камоли у другој, суседној земљи, за коју још тврдите да је пријатељска и братска, преносе Новости.

„Па све то још зачините ни мање ни више него тезом о братоубилачком грађанском рату који само што није почео! То није начин на који говоре пријатељи и наводно партнери на европском путу, а још мање стил и вокабулар министара и високих дипломата“, додао је он.

Дармановић наводи да у Црној Гори могу бити „угрожени“ само они који не поштују њен Устав и законе, њен грађански и мултиетнички карактер, њен демократски избор, само они „који својим фанатизмом угрожавају права и слободе других“.

„Не дешава се први пут да одлуке које Црна Гора доноси, у складу са својим националним интересима, буду предмет неодмерених коментара са највиших политичких адреса у Србији. То је реторика која је нама у Црној Гори добро позната, која се константно понавља и која је последица српског национализма дубоко укорењеног у њиховом политичком дискурсу“, закључио је шеф црногорске дипломатије.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here