Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Ласло Ђере савладао Италијана Марка Чекината са 2:0, по сетовима 7:6, 7:5, у финалу турнира у Сардинији. Друга АТП титула у каријери за нашег тенисера. Турнир је из серије 250 и играо се за наградни фонд од 271.345 евра.

Ласло Ђере освојио је Сардинију. У финалу је био бољи од 103. играча на АТП листи, домаћег тенисера Марка Чекината. Велика борба два изједначена ривала. Ђере је имао више снаге и концентрације и заслужено је освојио трофеј.

На самом старту меча, наш тенисер је одузео сервис противнику. Међутим, Италијан је узвратио већ у наредном гему. Потом су оба тенисера успела да сачувају своје сервисе па је сет одлучен у тај-брејку.

Сигурном игром, наш тенисер је уз два мини-брејка стигао до предности од 4:0. Стечену предност успео је да сачува до краја сета и освоји тај-брејк са 7:3.

И у другом сету Ђере је први дошао до брејка предности. Уследила је ревија брејкова на обе стране све до резултата 3:3. Потом су оба тенисера успевала да освоје своје сервисе.

При резултату 5:4 за нашег тенисера, а на сервис Италијана, Ђере осваја прву меч-лопту. Ипак противник успева да се извуче и освоји гем – 5:5.

Нове две везане меч-лопте Ђере је освојио у 12. гему, поново на сервис противника. Међутим, и ове је пропустио. Освојио је још једну, коју је искористио и освојио гем, сет и меч, за 7:5 у другом сету.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here