Mesto za reklamu

12.04.2019.

Тврдње да је у Сребреници почињен највећи геноцид после Другог светског рата су срамотне, зато што се то тамо није догодило, а прави геноцид у којем је убијено око 2.000, а протерано 250.000 људи почињен је у Републици Српској Крајини, изјавио је амерички писац и публициста Џаред Израел.

„За дешавања на овим просторима заинтересовао сам се још 1991. године и пратио сам све. Видео сам да медији у Америци углавном објављују једностране извештаје о свему и зато сам почео да се бавим дешавањима и схватио сам да је најважније питање у ствари питање Сребренице“, рекао је Израел за „Глас Српске“.

Он је навео да сви светски медији, па тако и у Америци, сваке године направе „поплаву вести“ о Сребреници.

„Сваке године се појављују нови сведоци који причају своје наводно страшне приче и говоре о ономе што се њима наводно догодило и износе своје виђење онога што се догодило у Сребреници, а практично нико критички не посматра све што објављују“, нагласио је Израел.

Он је навео да је девет година студиозно пратио изјаве сведока пред Хашким трибуналом.

„То је немогуће шта су сведоци говорили. Ту је било страшних прича, као, рецимо, како је стари човек носио двоје деце, а онда га је зауставио српски војник, рекао му да спусти децу и убио их. То су страшне приче, а најстрашније је што су лажне“, рекао је он.

Говорећи о томе због чега су људи на Западу веровали у лажне приче сведока из Сребренице, он је навео да је то зато што „тим сведоцима нико није смео да каже да лажу“.

„Њих сви третирају као свете жртве и нико њихов статус није смео ни случајно да доводи у питање“, рекао је он и додао да су често и поједини српски адвокати то прихватали здраво за готово и снисходљиво се понашали према лажним жртвама.

Израел је навео и да Сребреницом покушава да се замени Јасеновац, тако да се каже „усташе су су биле лоше, али, ево, видите да су Срби много гори“ и поручио да је то недопустиво.

Израел је рекао да је на позив председника Организације старешина Војске Републике Српске Милована Милутиновића дошао у Бањалуку, где ће данас и сутра учествовати у раду међународне конференције „Сребреница, стварност и манипулације“.

„Српска стварност“ / Глас Српске /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here