Mesto za reklamu

07.01.2019.

У свим храмовима Митрополије црногорско-приморске јутрос је литургијски прослављен Божић, а централну Литургију у саборном храму Васкрсења Христовог у Подгорици служио је Архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Митрополит Амфилохије је у беседи након литургије поручио да је црногорска власт починила више грехова од којих су три најизраженија: стварање лажне цркве, признање лажне државе на Косову и увођење санкција Русији.

Црногорска власт не признаје обновљену Цетињску богословију иако је она већ изнедрила више од 20 генерација богослова, поручио је Амфилохије.

„Сад стварају и своје цркве. Можете мислити који је то стид и срам за Црну Гору, за Светог Василија Острошког и Светог Петра Цетињског, да безбожници и продане душе стварају неке своје цркве. Стид и срам је што они данас измишљају некакву своју аутофекалну цркву, да опрости ова светиња. Од отпадака црковних праве цркву, од оних који не служе Богу Христу него себи и својим интересима. То је стид и срам данашње Црне Горе, односно оних који су на власти“, казао је митрополит црногорско-приморски.

Он се осврнуо и на најаву власти да ће отимати црквене храмове саграђене пре 1920. године, рекавши да је то „још једно безумље“, преноси ЦДМ.

Према његовим речима, велики је грех и одрицање црногорске власти од Косова и Метохије и предавање Метохије, за чије ослобођење су погинули многи Црногорци, „у руке оних који су стид и срам за часни албански народ — разбојницима и енверхоџистима“.

„То је стид и срам власти, а не Црне Горе, јер Црна Гора то не прихвата“, казао је митрополит Амфилохије, пренео је Танјуг.

Трећи грех, према његовим речима, јесте увођење санкција Русији.

„Српска стварност“ / Митрополија црногорско – приморска /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here