Mesto za reklamu

20.10. 2020.

Мандатарка за састав нове владе Ана Брнабић изјавила је гостујући у емисији Упитник РТС-а да је данас било погоршања ситуације, са преко 400 новозаражених.

“Ми пратимо ситуацију на два сата. У 20 часова вечерас смо имали преко 400 новозаражених. Имамо ситуацију која је све комплекснија. Чула сам се са председником да то прокоментаришемо. Чула сам се и са директором Инфективне клинике Гораном Стевановићем, да питам да ли је тамо почела већа гужва. Они тамо немају већу гужву, али је приметно да долазе људи са тежим симптомима. Ово што сам рекла преко 400 људи, то је број који ћемо саопштити сутра у 15 часова”, нагласила је Брнабићева.

То, наводи, говори колико су изазовна времена пред нама. У исто време поставља се и питање зашто Кризни штаб, коме председава председница Владе, није усвојио предложену нужну меру својих медицинских стручњака, да ношење маски буде обавезно и на отвореном простору, коју су већ усвојиле многе развијене земље. Верујемо да ће и нас ситуација натерати да усвојимо и ту важну меру, па и низ других мера, које за нас још не постоје. Болнице нам се ових дана све више пуне и то може бити велики проблем и за лечење пацијената од других болести.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here