Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

“Просвјета” из Беча, месец децембар посветила је културним везама Аустрије и Србије, програмом “Аустрија среће Србију – Österreich trifft Serbien”.

Манифестација почиње 10. децембра у 19 сати (Klaviergalerie, Kaiserstraße 10, 1070 Wien) концертом “Тежина света”. То је први у низу програма јачања културних веза ове две земље, а изванредни извођачи и композитори уприличиће једниствен догађај.

У суботу, 15. децембра у 19 сати (Klaviergalerie, Kaiserstraße 10, 1070 Wien), Просвјета позива на промоцију града Ниша, уз музику сјајног нишког басисте Ненада Василића и пробране специјалитете јужне Србије у сарадњи са Нишким културним друштвом и пројектом “Ветрењача”.

У недељу, 16. децембра у 18 сати (Albin Hirsch Platz 1, 1110 Wien) представиће се стипендисткиња аустријског пројекта “Artists in residence”, талентована књижевница Александра Михајловић из Србије, а у сарадњи са пријатељима из удружења “Бечке поете”.

Новогодишње славље

Као и претходних седам година, осми Просвјетин “Српски новогодишњи концерт у Бечу” одржаће се 13. јануара. Гости су светске звезде етно-музике “Биља Крстић и Бистрик”.

Као и до сада, концерт ће бити одржан 13. јануара у 19 сати, овај пут у 15. бечком округу – Велика сала (Кућа сусрета)/Großer Saal, VHS (Haus der Begegnung.

„Српска стварност“ / Просвјета – Беч /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here