Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Министар Дачић је, обраћајући се на церемонији отварања Туниске улице у Београду, изразио захвалност градоначелници Туниса Суади Абдерахим на томе што је прихватила позив да посети Београд и што је ових дана драг гост нашег главног града.

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић оценио је данас да су односи Србије и Туниса засновани на међусобном уважавању двају народа и поштовању суверенитета и територијалног интегритета двеју земаља.

Он је, у кратком подсећању на историју односа двеју земаља и сарадњу која датира од почетака формирања Покрета несврстаних, још једном исказао вечиту захвалност Тунису за пружено уточиште и помоћ српским војницима, рањеницима и цивилима у Првом светском рату.

Захваљујући великом туниском срцу, 52.000 српских војника се опоравило и вратило на фронт да допринесе победи савезника у рату. Остало је више од 3.700 гробова српских војника и цивила, којима је Тунис вечни дом, навео је први потпредседник Владе.

Србија пријатељство и помоћ никада не може и неће заборавити, уз осећање посебности веза са Тунисом, истакао је Дачић.

Дачић је подсетио на то да је приликом његове недавне посете Тунису једна улица у главном граду те земље добила назив Улица Србије, a откривена је и спомен-плоча српским војницима који су се искрцали у Бизерти.

Данашња церемонија отварања Туниске улице у Београду представља израз искреног и вишедеценијског пријатељства Србије и Туниса, заснованог на међусобном уважавању двају народа и поштовању суверенитета и територијалног интегритета двеју држава, поручио је први потпредседник Владе.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here