Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Град Београд је, преко Секретаријата за јавни превоз, донео је превентивне мере и упутства за поступање у јавном превозу у случају ширења новог коронавируса, наводи се у саопштењу. Донета је и одлука о забрани свих манифестација, филмских пројекција, као и да се на територији Београда затворе клубови који могу да приме више од 100 људи.

Додаје се како су превентивне мере и упутства које је Град Београд донео усаглашене са Заводом за јавно здравље града Београда.

“Донели смо низ мера и препорука за организаторе, оператере, возаче и контролоре, али и за кориснике јавног превоза. Кључни циљ за превознике који обављају јавни превоз путника јесте обезбеђивање континуитета у раду, управо због потребе грађана да користе јавни превоз. Стога би јавни превозници требали да предузму све мере и заштите особље како би се изостанци са рада минимизирали”, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је истакао да се “превентивне мере примењују на све видове јавног превоза, без обзира на ниво претње, а да је у планирање потребно укључити све превознике и оператере који учествују у јавном превозу путника, с обзиром на то да најбоље познају пословне процесе и ресурсе којима располажу”.

У саопштењу се наводи и да је Секретаријат за јавни превоз Града Београда препоручио умерену набавку средстава за дезинфекцију на бази алкохола и заштитних маски.

“Град Београд и Секретаријат за јавни превоз свакодневно ће пратити развој ситуације и предузимати мере из својих надлежности”, навео је Горан Весић.

Отказани Београдски маратон и Дани Београда

Град Београд донео је одлуку да се забране све манифестације, филмске пројекције и да се затворе клубови на територији Београда који у затвореном простору примају више од 100 људи, рекао је заменик градоначелника Горан Весић.

Градски штаб за ванредне ситуације на територији Београда одржао је састанак због коронавируса, на којем су донете одлуке које је Влада одобрила јуче.

“Ова одлука се не односи на оне клубове и ресторане где је мање од 100 људи, односи се само на веће где се одржавају журке у затвореном простору”, истакао је Танјугу Весић.

Мере су донете на 30 дана и како каже, могу раније бити укинуте, али и продужене у складу са ситуацијом.

“Комунална милиција ће контролисати спровођење ових мера”, додаје Весић.

Београд је потпуно спреман, како наводи, да предузме све оне мере које су донели Влада и градски штаб, да их конкретизује и спроведе како би здравље грађана било заштићено.

“Одложен је Београдски маратон, Дани Београда, а само ће бити одржана Свечана седница Скупштине града”, казао је Танјугу заменик градоначелника.

Према његовим речима, нема места паници, а ситуација је потпуно под контролом.

“Треба веровати држави, ми немамо епидемију. Ако грађани буду поштовали упутства која је дала држава, сасвим сам сигуран да ћемо из ове ситуације изаћи са знатно мање последица него неке друге државе”, истакао је Весић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here