Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Радове на изградњи међународног путничког пристаништа у Земуну, где је данас постављен први шип, обишили су министарка грађевинарства Зорана Михајловић и градоначелник Београда Зоран Радојичић који су најавили да ће Београд у августу добити ново пристаниште за бродове.

Вредност пројекта је 1,5 милиона евра, пристаниште садржи пристан, велики понтон, два мања понтона, два фиксна ослонца и 21 шип, од којих је први постављен данас.

Зорана Михајловић оценила је да се у последњих двадесетак година најмање говорило о улагањима у водни саобраћај и додала да су водни коридори подједнако важни као и железнички.

“Данас се поставља први шип и ми ћемо у августу имати завршено међународно путничко пристаниште. То за Земун, Београд и Србију значи много, јер желимо да будемо препознатљиви на мапи водних коридора у Европи”, рекла је Михајловићева новинарима након обиласка радова.

Најавила је да се у јулу отвара пристаниште у Кладову и подсетила да је су отворена два пристаништа у Доњем Милановцу и Голупцу.

“Ове године и наредне улажемо више од 200 милиона евра у водни саобраћај јер мислимо да у целом инвестиционом програму, који креће ове године, водни саобраћај је неискоришћен и потрудићемо се да његове потенцијале искористимо”, подвукла је Михајловићева.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић истакао је да је изградња међународног пристаништа у Земуну капитални пројекат који је настао као резултат сарадње Министарства, Града и општине.

У претходној години је, каже, у Београд пристигло 550 међународних крузера, а да се отварањем новог пристана очекују да ће се број крузера повећати на 750.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here