Mesto za reklamu
  1. 02. 2022.

Демократска Црна Гора организовала је скуп “Одбранимо народну вољу” у Колашину. Тражимо расписивање локалних избора, тражимо ванредне парламентарне изборе, поручио је са скупа лидер Демократа Алекса Бечић истичући да народ оловком треба да пресуди.

Грађани су се вечерас окупили на Тргу Вукмана Крушчића у Колашину у Црној Гори у организацији Демократске Црне Горе и започели скуп под слоганим “Устани. Одбрани. Побиједи”. Скуп, како је најављено, одржава се због “прекрајања изборне воље”.

“Слободу ако једном изгубите не можете је повратити… Највећи победници су били они које нико није могао назвати издајницима. Издаја се никада није праштала и не сме се опростити. Поносан сам што са обичан човек међу вама. Нећемо стати, ми смо устали јер не смемо одустати. Одбранићемо народно вољу и победићемо. Нудимо им народни суд. Да народ олоквом пресуди. Спремни смо одмах да одемо на тај суд. Тражимо расписивање локалних избора, тражимо ванредне парламентарне”, рекао је лидер Демократа Алекса Бечић.

Поручио је и да ће Црна Гора ићи путем заједништва, слоге, уједињења. Окупљања, рекао је он, треба да буду мирна и достојанствена, али енергична и упорна.

Он је окупљене назвао слободним људима додајући да се Црна Гора буди.

Окупљенима се обратио и потпредседник Демократа Владимир Мартиновића.

“Има ли веће бруке и срамоте него издати и преварити сопствени народ? Има ли веће бруке него нестати из сопствене речи и погазити је? Вечерас овде видим чланове и симпатизере других политичких партија, који су 30. августа гласали за промене. Они желе да поруче онима који се ових дана припремају на политичку издају да случајно не крену тим путем. Народ Црне Горе неће дозволити предају и издају”, казао је Мартиновић.

Протест у Колашину, како су казале Демократе, “наставак је величанствног скупа у Подогорици“, који је одржан 9. фебруара. Након обраћања Бечића и Мартиновића, окупљени су кренули у шетњу колашинским улицама.

Демокатска Црна Гора за недељу је најавила протест у Пљевљима.

До узавреле политичке атмосфере у Црној Гори дошло је због изгласавања неповерења Влади Здравка Кривокапића.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here