Mesto za reklamu

04.07.2019.

У Црној Гори понављају како су их Срби окупирали и како су живели, ко зна од када, под српском окупацијом. Врло је занимљиво да та борба против „окупатора“, која је толико дуго трајала и којој су они одолели, није дала ни једну песму у којој би се говорило о боју Црногораца са Србима.

Тако је у интервјуу за видео-продукцију „Искре“ академик Матија Бећковић описао тренутно стање у Црној Горе:

„За сада тих песама о бојевима Црногораца против Срба нема, а није искључено да ће настати. Баш бих волео да неку прочитам, јер би сигурно ушла у антологију неке најбизарније поезије“.

Бећковић каже да и саме власти у Црној Гори вероватно не одлучују о томе што раде.

„Они морају да слушају и извршавају оно што им се каже. Шта ће још од њих тражити ни они сами не знају. Зна се само да не могу ништа одбити. Надам се да од њих неће тражити да објаве рат Србији јер — они би били у стању да и то ураде, ако су већ послали војску на Косово“, каже Бећковић.

Песник и академик подсећа: „Улица Вука Караџића у Цетињу је преименована у Исландску улицу; не знам у шта ли ће преименовати Обилића поље испред Цетињског манастира — можда Мирашева ливада“, каже Бећковић.

Бећковић каже и да актуелна прича о Косову надолази, с једне стране од оних који немају појма шта је то Косово, него мисле стварно да је то нека територија и да ту нема никаквих светиња, нити подвига, нити моралних разлога.

„Говори се и да смо ми истерали 800.000 Албанаца, тог снимка нема, а да је егзодуса било, било би и снимка. Да га ико има, имали би га Американци. Сигурно они имају бољи снимак и оне колоне од Книна него ми“.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here