Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс процењује да ц́е пандемија коронавируса за „богати свет“ бити завршена до краја 2021. године, али да ће за осталима бити потребно више времена за опоравак.

„Иновације у дијагностици, терапијама и вакцинама су импресивне. Због тога сматрам да у богатом свету можемо окончати пандемију до краја 2021. године, а за остатак света до краја 2022. године“, изјавио је Гејтс, преноси амерички сајт ЦНЕТ.

Гејтс финансира медицинско истраживање и програме за вакцине путем своје „Фондације Бил енд Мелинда Гејтс“.

Свестан је да је пандемија све земље света вратила неколико година уназад када је реч о економском расту, борби против ХИВ-а, маларије.

Гејтс је критиковао амерички систем тестирања на корона вирус, као и начин на који се амерички председник Доналд Трамп и његова администрација носе са ситуацијом.

Отворено је рекао да је висок број случајева корона вируса у САД резултат недовољног тестирања и праћења контаката, као и неношења заштитних маски.

Гејтс вјерује да ц́е вакцина бити развијена, али да ће због различитих проблема, укључујуц́и производњу, моц́и да помогне само богатијим земљама.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here