Mesto za reklamu

11.08.2019.

Јубиларни 25. “Нишвил”  у поноћ је на нишкој Тврђави затворио ирски музичар који је изградио светску каријеру Боб Гелдоф.

Завршно вече Нишвила отворио је АЈС Qуартет  (АЛ), после којих су наступили, Ацоустиц Версион (БУЛ), Ратко Зјача и бенд Ноцтурнал Фоур, као и квартет Кенија Вренера у којем су наступили познати џез музичари бубњар Питер Ерскин, контрабасиста Јоханес Вајденмилер и саксофониста Крис Потер.

Иако је ове године Нишвил имао учеснике као никада до сада, Боб Гелдоф и његов оркстар су били главне звезде фестивала на Тврђави, а  њихова музика остаће у дугом сећању.

Као што је и обећао, Боб Гелдоф, направио је “ирску журку” вечерас на завршној вечери Нишвил џез фестивала у нишкој Тврђави.

Публика га је дочекала овацијама, а онда је и заиграла уз тактове живописних ирских сонгова. Гелдоф је свирао гитару, певао а у једном тренутку и засвирао усну хармонику.

Напуштајући позорницу Гелдоф је реакао да је срећан што је учествовао на „Нишвилу“ и да верује да је публика уживала у његовој музици.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here