Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је вечерас да је бомбардовање зграде РТС-а и убиство 16 радника те медијске куће пре 20 година треба да се стиде оне земље које нам данас причају о слободи медија. „Многи од тих који нас данас обучавају о слободи медија немилосрдно су упутили пројектиле на један медиј“, истакла је премијерка на Међународној конференцији „ Крај некажњивости за злочине над новинарима“ коју у Београду организују УНС и РТС.

Она је рекла да живимо у свету у којем злочине дефинише политика и у којем су од правде често много важнији интереси и новац.
Брнабић је додала да не постоји  ниједно оправдање за тај варварски чин.

„Бомбама су одговорили на телевизијски програм“, рекла је она и додала да ћемо „подсећати да је злочин злочин, да је убиство убиство без обзира ко га је  и са којим мотивима починио и да никада нећемо престати да тражимо правду“.

Она се посебно захвалила  америчком новинару Џеремију Скејхилу  који се породицама настрадалих радника РТС-а, у име америчке владе, извинио вечерас због НАТО бомбардовања.

„Ако постоји макар нека сатисфакција, добила сам то захваљујући Вама“ , рекла је Брнабић.

Ми овде у Србији урадили смо нешто, неког смо осудили јер није евакуисао запослене из РТС-а, осудили смо и структуре, али је очекивати од других да исто то ураде није реално, рекла је она.

Имамо право и обавезу да не ћутимо и да ствари назовемо правим именом – 1.000 бачених  бомби јесте злочин, Ниш, Варварин, Грделица, РТС… јесу злочин, подсетила је Брнабић на страдања током НАТО бомбардовања.

Овај скуп одражава наш однос према правди  и наду да ће  једног дана свет имати могућност правде једанку за све.

„Желим РТС-у и УНС-у да захвалим због овог скупа који су организовали,  јер иако нећемо наћи правду  наставићемо да је тражимо и никада то нећемо престати“,  закључила је Брнабић.

„Српска стварност“  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here