Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Премијерка Ана Брнабић рекла је поводом захтева групе студената који блокирају ректорат, да не очекује да министар финансија Синиша Мали поднесе оставку и да не доводи у питање његов останак у влади, јер је брз и ефикасан и има слуха за мере које олакшавају пословање и јачање економског раста.

Ана Брнабић је нагласила да је Синиша Мали њен предлог за министра.

“Синиша Мали је мој предлог за министра. Све последице те одлуке сносим ја. Ја сам крива што је он у влади, а истовремено и заслужна. Без Синише Малог не би било смањења пореза на зараде и других добрих одлука и мера. Мали је брз и ефикасан и има слуха за мере које олакшавају пословање и јачање економског раста”, рекла је Брнабићева новинарима.

Премијерка је навела да група студената, која и не крије да је политички ангажована, неће бити задовољна док се не нађе комисија да одлучи онако како они мисле да треба.

Истичући да не жели да се меша у аутономију Универзитета у Београду, Брнабићева је нагласила да је као грађанка приметила контрадикторне изјаве ректорке Иванке Поповић, “која се сада сврстала на страну оних који блокирају и дала политичку изјаву, као и да не зна због чега се то догодило”.

“Ја се надам да ће се у једном тренутку завршити преговори, црвена линија је пређена, а све што се тиче захтева који се односе на Владу Србије, ја сам на располагању 24 часа и дођите да ми уручите све те захтеве”, поручила је председница владе.

Брнабићева је подсетила и да је ректорка говорила о “две групе људи” који су дошли на Универзитет, да јој све “мирише на политику”, као и да 15 активиста држе као таоце 100.000 студената и да ће бити последица ако потраје, а данас говори о томе да су њих 15 данас легитимни саговорници.

“Срамота за Београдски универзитет” 

Премијерка је поручила да је тренутна ситуација срамота за Београдски универзитет, наводећи да се не зна ко у овом тренутку води ту образовну институцију, да ли ректорка, колегијум или група студената, односно политичких активиста која за таоце држи 100.000 студената.

Брнабићева је приметила да су се захтеви тих студената, које иначе посећују политички актери, мењали и да се више и не зна шта су њихови захтеви.

Такође, навела је да су, за разлику од ректорке, претходних дана у зграду Ректората могли да улазе Мариника Тепић, Зоран Лутовац…

Подсетила је такође да ректорка није могла да утврди ко је био на Универзитету, јер није било страначких обележја, а да је после тога рекла да су дошли активисти СНС-а и упитала зашто се такве ствари дешавају и под каквим притиском.

Упитала је колико је етичких и стручних комисија потребно да би “политичка група која врши притисак добила правду за коју они мисле да је права”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here