Mesto za reklamu

Прокупље, 12. октобар 2018. године –

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је данас представницима привремених власти у Приштини да престану да причају о Прешеву, Бујановцу и Медвеђи и да се окану централне Србије, нагласивши да наша земља јесте флексибилна, стрпљива и толерантна, али да све има свој крај.

 

Брнабић је у Прокупљу, где је одржана седница Владе Србије, истакла да треба да се разговара о томе да ли можемо да дођемо до компромиса који би обезбедио дугорочну нормализацију односа Београда и Приштине.

Премијерка је тиме одговорила на тврдњу косовског председника Хашима Тачија да је добио подршку председника Француске Емануела Макрона да Београд и Приштина што пре постигну обавезујући споразум, са “реалном могућношћу корекције границе што подразумева припајање Прешева, Медвеђе и Бујановца територији Косова”.

Она је истакла да ту изјаву не може да коментарише, јер су Тачијеве изјаве, као и других представника приштинских власти, сваки дан другачије и у међусобној супротности.

Тиме се, како је оценила, показује као истина оно што је претходно говорила за приштинске власти – да ми немамо са друге стране стола некога с ким можемо да разговарамо, а да можемо да очекујемо да ће урадити оно што каже.

Молим да прекину да причају о Прешеву, Бујановцу и Медвеђи зато што то никакве везе са животом нема и молим да се не иде даље на територију централне Србије, упозорила је Брнабић, додавши да Србија јесте флексибилна, стрпљива и толерантна, али да све има свој крај.

Оканите се централне Србије и разговарајмо о томе да ли можемо да имамо компромис који може да обезбеди дугорочну хармонизацију односа Београда и Приштине, истакла је премијерка и подвукла да су врховне вредности Србије слобода и мир и да ћемо се трудити да их очувамо.

“Српска стварност”

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here