Mesto za reklamu
  1. 07. 2021.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће Кризни штаб до 1. августа дати препоруку грађанима о трећој дози вакцине против коронавируса.

Навела је да ће Национално тело за вакцинацију до 23. јула дати своје мишљење о трећој дози Кризном штабу, након чега ће Кризни штаб дати препоруку грађанима.

Према њеним речима, Национално тело за вакцинацију тренутно ради студије и то на основу студија произвођача, искустава других земаља, али и искуства стеченог у нашој земљи.

Када је реч о вакцинацији, премијерка каже да је у овом тренутку вакцинисано 48,6 одсто пунолетних грађана и оцењује да имунизација у нашој земљи иде тешко и полако.

Навела је да су се Лозница и Краљево прикључиле локалним самоуправама где је више од 50 одсто вакцинисаних, као и да има још девет локалних самоуправа које су близу да пређу тај праг.

“Али, треба нам више и морамо више да радимо, пре свега са омладином”, рекла премијерка за Прву и, наводећи да су јуче студенти из Сарајева организовано дошли у Србију да се вакцинишу, каже да наши студенти могућност за вакцинацију не користе довољно.

“Плашим се следећег таласа”, поручује Брнабићева и указује да је велика разлика између средина где је већи број вакцинисаних, јер тамо здравствени системи нису под притиском.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here