Mesto za reklamu
  1. 02. 2019.

Премијерка Ана Брнабић рекла је да Приштина наставља са једностраним потезима који не доприносе регионалној стабилности, додајући да се нада да ће свет да препозна ко је конструктиван, а ко је супротно од тога.

На питање новинара о таксама које је Приштина увела, као и недавно усвојеном Статуту комбината “Трепча”, Брнабићева је указала да Приштина ради све супротно од онога што би допринело томе да се Београд и Приштина врате дијалогу.

“Све смо даље да се вратимо за сто и да разговарамо о нормализацији, не због Београда, већ захваљујући једностраним потезима Приштине”, рекла је Брнабићева.

Премијерка очекује да ће се то као бумеранг вратити Приштини, односно, грађанима и то пре свега, Албанцима на Косову и Метохији.

“Ако они рачунају да је то јачање позиције пред неке будуће преговоре, мени се чини да је управо супротно. Не знам како ће да се ослоне на партнерство са земљама чланицама ЕУ око визне либерализације, ако већ два и по месеца говоре ‘не’ на све њихове захтеве. Како да рачунају на подршку САД када Трамп тражи да се суздрже од једностраних потеза, а они доносе нове”, рекла је Брнабићева.

Србија, с друге стране, каже, разговара свакодневно са свим партнерима ЕУ, САД, Кином, Русијом и пази на своје интересе, води јако пажљиву, озбиљну и одговорну политику.

“Надам се да је свет такав да ће умети да препозна ко је толерантан, суздржан, конструкитван, а ко је супротно, и да ће на основу тога сутра да се формирају позиције када се буду стекли услови да се настави дијалог”, закључила је Брнабићева.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here