Mesto za reklamu
  1. 0 03. 2020.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић свечано је данас у Раму код Великог Градишта отворила реконструисану Рамску тврђаву из 15. века, поручивши том приликом да је Подунавље бисер који Европа тек треба да открије и у који ће се још више улагати.

Отварању су присуствовали и потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич, представници турске агенције “Тика” и председник општине Велико Градиште Драган Милић.

Брнабић је указала на то да су за само 12 месеци отворене две обновљене тврђаве – Голубачка и Рамска, истакавши да је Велико Градиште мала општина великог срца и огромног потенцијала.

Премијерка је овом приликом најавила и градњу брзе саобраћајнице, од ауто-пута Београд–Ниш до Голупца, што ће још више унапредити развој туризма у Источној Србији.

Љајић је напоменуо да сада Србија има два бисера на Дунаву – Рамску и Голубачку тврђаву, као и да ће, захваљујући развоју туризма, бити спречено исељавање младих и да ће се привући више инвеститора.

Милић је поручио да у Браничевском округу постоји велика шанса за развој туризма захваљујући локалитетима као што су Рамска и Голубачка тврђава, Виминацијум и ергела “Љубичево”, које спајају три општине и које представљју квалитетну туристичку понуду у овом делу Србије.

Он је исказао захвалност Турској и њеној агенцији “Тика”, која је донирала 1,3 милиона евра, док је укупна обнова Рамске тврђаве коштала два милиона евра.

Такође, председник општине Велико Градиште изразио захвалност и Влади Србије, са којом, како је напоменуо, сарадња никад није била боља.

Амбасадор Билгич је истакао да Србија и Турска имају одличну економску и културну сарадњу, као и да ће убудуће она бити унапређена.

Брнабић је данас обишла и Сребрно језеро, за које је планирано велико чишћење.

Председник општине Велико Градиште Драган Милић навео је да ће за реализацију тог пројекта бити неопходна помоћ државе и фондова Европске уније.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here