Mesto za reklamu
  1. 03. 2021.

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је у Србији јутрос премашен број од милион вакцинисаних грађана. Истакла је да је вакцинисано 95 одсто пријављених из приоритетних група и позвала све људе, свих старосних доби, да се пријаве.

Ана Брнабић је истакла да се Србија приближава броју од милион и 600.000 укупно обављених вакцинација.

“Када говоримо о броју вакцинисаних људи, јутрос је пређена та бројка од милион вакцинисаних особа што је заиста огроман успех”, рекла је премијерка.

Са тих 1.600.000 вакцинација и преко милион вакцинисаних особа ми смо испунили циљ да смо дошли до 95 одсто вакцинисаних од укупно пријављених из приоритетних категорија, додала је она.

“И даље нам је приоритет да вакцинишемо све људе старије од 70 година”, каже премијерка. Навела је да ће председник и Влада наставити да се боре за вакцине.

“Ми очекујемо сутра још 500.000 ‘Синофармових’ вакцина, очекујемо у понедељак следећи контингент ‘Фајзерових’ вакцина и очекујемо да ускоро добијемо и руске вакцине. Тако да ће вакцина бити довољно, ово је прави начин да се изборимо против коронавируса”, нагласила је Брнабићева.

“Имамо пораст оболелих након прве дозе вакцине зато што се људи опусте, не носе маску, не поштују мере. Тако да је важно да људи задрже дисциплину и након прве вакцинације и да та дисциплина не попушта макар двадесетак дана након друге дозе”, закључила је Брнабићева.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here