Mesto za reklamu
  1. 25. 2019.

Председник савезне Владе СР Југославије Момир Булатовић изјавио је да се руководство земље до последњег тренутка надало да неће доћи до бомбардовања. Иако смо имали сазнања да ће доћи до агресије, мислили смо да НАТО има војничку част и да неће нападати цивилне циљеве, рекао је Булатовић за “Радио Београд”.

Момир Булатовић је, гостујући у специјалној емисији “Седмица” поводом 20 година од почетка бомбардовања СРЈ, рекао да је до бомбардовања дошло зато што је НАТО, обележавајући 50 година, тражио смисао постојања.

Прва мета смо били ми и зато су нам у Рамбујеу постављали немогуће услове, истакао је Булатовић.

“У Рамбујеу нам је понуђен политички споразум који је наша делегација прихватила, а албанска није, али је тај папир одмах повучен после тога па је донесен документ који је написала Медлин Олбрајт у коме ако га прихватите доћи ћете до тога да вас НАТО окупира, а ако га не прихватите онда ће вас НАТО напасти са намером да вас окупира”, објаснио је Булатовић.

Папир у Рамбујеу се није односио на Косово и Метохију и на положаје Албанаца, него се односио на комплетно стављање потпуне инфраструктуре СР Југославије под команду НАТО-а, додао је тадашњи председник Владе СРЈ.

“Главни официр НАТО-а би био задужен за сва питања, укључујући искључивање било какве кривичне одговорности НАТО-а, тако да је избор наше делегације која је очајнички желела споразум, све је боље било него да су онако сурово бомбардовали, био у томе да ли ћемо окупирани бити својим пристанком и својом вољом или ће се то делити након војничког пораза”, закључио је Булатовић.

„Српска стварност“ / Радио Београд /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here