Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

Ситуација је знатно боља него ранијих дана захваљујући југоисточном ветру који је почео у петак да дува. Према прогнози метеоролога током дана биће облачно и суво. Температура у благом порасту са највишом дневном температуром до шест степени. Опасност на путевима представља влажан коловоз. На граничним прелазима нема задржавања.

У Србији од јутрос мање магле и чистији је ваздух. Тако је у Београду, Новом Саду, Смедереву, Панчеву и Ваљеву, који јутрос, према подацима Агенције за заштиту животне средине, нису јако загађени. Под том ознаком још увек су Ужице, Бор и Ниш.

Јутро у Србији местимично магловито. У кошавском подручју јак југоисточни ветар, у јужном Банату повремено са ударима олујне јачине. Биће мало и умерено облачно и суво. Јутарња температура од -5 до -1, највиша од 1 до 6 степени.

Време сутра умерено до потпуно облачно и у већем делу суво, само понегде на западу и југу провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен југоисточни, у скретању на северозападни. Температура од -5 до  +4 степена.

Прогноза временa наредних дана: Претежно облачно и углавном суво.

За данас се не предвиђају падавине, али захтевнији услови вожње очекују возаче поред река у западним и јужним крајевима Србије, а слично је и на путевима у Неготинској крајини где због магле видљивост може бити смањена од 100 до 500 метара, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Опасност на овим путевима представља влажан коловоз, као и температуре које су у овом периоду углавном испод нултог подељка.

На граничним прелазима нема задржавања за путничка возила, док се теретна возила на Батроцима задржавају четири сата, а на Градини три.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here