Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У Тел Авиву почео најдуговечнији телевизијски шоу програм на свету – „Песма Евровизије“. На првој полуфиналној вечери представница Србије, Невена Божовић, пласирала се у финале. Поред нас у финале су ушли – Грчка, Белорусија, Кипар, Естонија, Чешка, Аустралија, Исланд, Сан Марино и Словенија. Финале се одржава у суботу 18. маја у Тел Авиву.

Највеће европско музичко такмичење почело је вечерас у Тел Авиву! Током прве полуфиналне вечери, за 10 места у финалу изборили су се такмичари из 17 земаља, међу којима је и Србија чија представница је на евровизијској бини трећи пут и изводи песму „Круна“.

Част да отвори прво од два полуфинала, али и 64. издање такмичења за најбољу песму Европе имала је представница Кипра Тамта.

Своје нумере представили су и Црна Гора, Финска, Пољска, Словенија, Чешка, Мађарска, Белорусија, Србија, Белгија, Грузија, Аустралија, Исланд, Естонија, Португалија, Грчка и Сан Марино.

Осим гледалаца из 16 земаља, чији представници вечерас са Невеном Божовић покушавају да се изборе за пролаз у финале, за представницу Србије моћи ће да гласају и љубитељи „Евросонга“ из две чланице Велике петорке – Шпаније и Француске и земље-домаћина Израела.

Бројеви телефона на које се из дијаспоре може гласати за представницу Србије

По десет држава које у два полуфинала освоје највећи број гласова такмичиће се у финалу, 18. маја, заједно са такозваном, „великом петорком“ коју чине Британци, Шпанци, Немци, Италијани и Французи, а директан пласман у финале има и Израел, као земља домаћин.

Према прогнозама светских кладионица, у такмичењу за најбољу песму Европе највеће шансе за победу има Холандија, а међу фаворитима су и Русија, Италија, Шведска и Француска.

Иначе, 64. „Евросонг“ се одржава под слоганом “Dare to Dream” – „Усуди се да сањаш“, у хали „Експо“ Тел Авив, чији Павиљон два, у ком је смештена бина, заузима простор од 50.000 метара квадратних.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here