Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су нерешено без голова (0:0) у 162. “вечитом дербију”, који је обележио 24. коло Линглонг Суперлиге Србије. На стадиону “Рајко Митић” виђена је веома слаба утакмица, пуна прекида, са тек неколико добрих потеза и прилика.

Тренер Звезде Дејан Станковић неће моћи да буде задовољан игром свог тима, али хоће чињеницом да је остао непоражен у свом првом дербију као тренер, док његов колега Саво Милошевић није успео да оствари главни циљ, а то је да смањи бодовни заостатак.

Дерби великих пријатеља – Дејана Станковића и Сава Милошевића

Црвено-бели су задржали 11 бодова предности над највећим ривалом и близу су друге узастопне титуле.

Дуел на нашем највећем стадиону није имао добру атмосферу јер су се навијача Партизана потукли на јужној трибини, а варнице су се пренеле и на терен. Већ у уводним минутима дошло је до кошкања играча, након сукоба Милоша Дегенека и Умара Садика.

Од тог тренутка је виђена испрекидана игра пуна фаулова, оштрих стартова и подмуклих удараца, па је судија Лазар Лукић имао “ватрено крштење” на дебију.

Екипа Дејана Станковића нешто више је држала лопту у ногама, али су на другој страни много простора имали офанзивни играчи црно-белих. Мало је недостајало да Садик и Сејдуба Сума креирају прилике, а креатор игре Партизана такође је ушао у сукоб са ривалима.

Након нешто више од пола сата игре црвено-бели су доживели пех јер се повредио Ричмонд Боаћи. Нападач из Гане је у сузама напустио терен, а заменио га је Алекса Вукановић.

Тек у финишу првог дела видели смо конкретније покушаје и они су били упућени ка Владимиру Стојковићу. Најбољу и једину праву шансу Звезда је пропустила у 38. минуту, после лепе акције Вељка Николића, Душана Јованчића и Милана Родића.

Због свега што се дешавало дуел је продужен седам минута, током тог периода није било узбуђења и 162. “вечити дерби” је завршен најнепопуларнијим резултатом.

Стадион: Рајко Митић
Број гледалаца: 38.271
Судије: Лазар Лукић, Милован Ристић, Далибор Ђурђевић, Милош Ђорђић

Црвена звезда: Борјан – Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић (Панков 74) – Петровић, Јованчић – Бен, Николић, Гаврић (Иванић 84) – Боаћи (Вукановић 34)

Партизан: Стојковић – Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић – Здјелар, Натхо – Марковић (Стевановић 46), Сума (Шћекић 75), Асано – Садик (Матић 86)

Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here