Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Фудбалери Партизана славили су на свом стадиону у 161. “вечитом дербију” са 2:0. Стрелци у победи у деветом колу Линглонг Суперлиге били су Сума и Тошић.

Првих 45 минута дуела Партизана и Црвене звезде у Хумској протекли су у јаком ритму. Велика борба водила се за сваку лопту, а било је и много фаулова. Партизан је високим пресингом успео да неутралише Звездине нападе из задње линије. Црвено-бели често су принуђени на дуге лопте Борјана, које не проналазе Боаћија или Ван Ла Пару. Партизан је био опаснија екипа, пошто су у неколико наврата претили Стевановић, Асано, Садик и Урошевић. Када је успевала да повеже неколико додавања и брже изнесе лопту из свог шеснаестерца, Звезда је долазила до ситуација које су обећавале, али сем покушаја Вулића, није било конкретне прилике.

Друго полувреме фудбалери Партизана започели су са више амбиција. Имали су већу иницијативу. Већ у 8 минуту другог полувремена Садик пропушта готово 100 одстотну шансу у 53. минуту меча. Изашао је нападач Партизана у ситуацију један на један са Борјаном, али је одабрао јако лошу опцију, да десном ногом из те ситуације упути ударац право у Борјана.

У 56. минуту, за несмотрен старт на противничкој половини жути картон добија Ван Ла Пара, који напушта терен, уместо њега улази Алекса Вукановић. Жуте картоне су у првом делу меча добили Вулић на једној и Шћекић на другој страни.

Меч је на кратко био прекинут у 67. минуту, због бакљаде навијача на јужној трибини.

У 70. минуту Звезда тресе мрежу ривала, али је гол поништен због претходног фаула над голманом Партизана Стојковићем.

У 81. минуту поново се меч прекида. Овога пута судија Јовановић је то урадио због уведљивог транспарента на јужној трибини, упућеног председнику ФСС-а, Славиши Кокези.

Партизан је повео тек у 84. Минуту.  Сума је стрелац. Милуновић губи лопту на својој половини, Асано је одузео лопту, проследио је до Суме, који је потом сјајним ударцем смешта у мрежу ривала.

Најбољу прилику за Звезду на мечу пропушта Марин у 90. минуту. Добра акција након прекида изведеног са средине терена, Марин је лопту пребацио на леву ногу, а потом шутирао преко гола ривала.

Главни судија Јовановић продужио је меч за седам минута.

Вулић спречава конру Партизана, због чега је зарадио други жути картон. Звезда у надокнади са десет играча на терену.

Партизан у надокнади долази до другог гола. Тошић је стрелац. Сума је одлично примирио лопту, одложио до Брежанчића, који шаље оштар пас у петерац Звезде, а тамо Тошић уклизава и постиже погодак.

Партизан је 161. “вечити дерби” завршио као победник. Стрелци за црно-беле били су Сума и Тошић у 83. и 91. минуту.

Састави тимова:

Партизан: Стојковић, Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић, Шћекић, Здјелар, Стевановић, Натхо, Асано, Садик.

Звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Панков, Милуновић, Жандер, Јованчић, Вулић, Марин, Ван ла Пара, Боаћи.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here