Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Чикаго је уврстио српски национални празник Видовдан у званичне празнике града Чикага, потвђено је у кабинету градоначелнице Чикага Лори Лајтфут.

   Од данас, српски Видовдан је на листи званичних празника Чикага, што је признање за велики допринос који су Срби дали животу и развоју овог града у последња три века и  захваљујући да су житељи српског порекла једна од најстаријих и једна од највећих етничких заједница вишемилионског америчког града – са поносом истичу и у Генералном конзулату Србије у Чикагу.

Проглас је у објављен и на званичном Твитер профилу града Чикага.

Овим чином градоначелница Лора Лајтфут је велики српски празник ставила на листу неколико националних празника који су на листи званичних у граду Чикагу, уз ирски Дан Светог Патрика, мексички Синко де Мајо (5.мај), пољски Пуласки дан и Порторитански дан.

Велику захвалност за ово признање српска заједница дугује Мартини Хоне Томашевић, председници градске владе Чикага, која је у великој мери допринела да се ово деси.

Одлука градоначелнице Чикага Лори Лајтфут да се од данас сваки 28. јун обележава као званични празник „Видовдан деј“ у Чикагу, представља изузетан гест пријатељства према српској заједници која већ више од 120 година живи у овом граду и доприноси његовом развоју и напретку у свим областима, изјавио је генерални конзул Србије у Чикагу Дамјан Јовић.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here