Mesto za reklamu
  1. 06. 2021.

Немачка Влада снажно подржава дијалог Београда и Приштине посредством специјалног изасланика Европске уније Мирослава Лајчака, које надгледа шеф спољне политике ЕУ Жозеп Борељ, а свеобухватан и правно обавезујући споразум обе стране је предуслов за приступање Србије ЕУ, преноси Економија онлајн.

„Циљ је свеобухватан, правно обавезујући споразум за потпуну нормализацију односа између Србије и Косова. Као што је постављено у преговарачком оквиру ЕУ, такав споразум је такође један од предуслова за приступање Србије ЕУ“, наводи се у одговору из Канцеларије за информисање немачке Владе за ТВ Кљан Косова.

Додаје се да је Немачка ставила на дневни ред визну либерализацију за грађане Косова, али да укидање виза за грађане Косова није постигнуто.

„Влада наставља да подржава либерализацију визног режима за Косово на основу испуњавања утврђених критеријума. Одлуку о томе требало би да донесе Савет Европске уније. Немачка је ставила тему на дневни ред надлежних тела ЕУ током свог председавања Саветом ЕУ. До сада није постигнута потребна већина међу државама чланицама ЕУ“, додаје се у одговору, пренео је Косово онлајн.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here