Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

На данашњој седници Владе Републике Србије донете су најновије одлуке у вези са спречавањем ширења вируса COVID-19, међу којима је и одлука да су испоруке заштитних маски, које Републички фонд за здравствено осигурање испоручује велетрговцима, ослобођене ПДВ-а.

Раније издате радне дозволе страним држављанима, чији је рок истекао, сматраће се важећим све време трајања ванредног стања.

Влада је упутила препоруку црквама и верским заједницама да се верски обреди обављају на безбедан начин и без присуства верника, уз поштовање свих претходно донетих мера Владе Републике Србије.

У циљу смањења ризика од заразе изазвене вирусом COVID-19, Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање препоручено је да се исплата пензија и других права из пензијског и инвалидског осигурања врши одједном, у целокупном месечном износу.

Свим пензионерима и корисницима привремене накнаде који су остварили своја права, закључно са 25. мартом ове године, биће исплаћена једнократна новчана помоћ у износу од четири хиљаде динара. Исплата ће се вршити у складу са динамиком исплате пензија за март.

Влада Србије одлучила је и да због ситуације изазване коронавирусом затражи помоћ од Русије.

Србија је тражила конкретну помоћ у оквиру споразума о сарадњи Србије и Русије у ванредним ситуацијама. Званичан предлог је поднело Министарство унутрашњих послова.

Подсећамо, министар спољних послова Русије Сергеј Лавров обећао је у телефонском разговору министру спољних послова Србије Ивици Дачићу да ће Русија, као и увек, помоћи Србији у набавци додатне медицинске опреме која би била неопходна у случају наглог пораста броја оболелих.

Влада Републике Србије наставља да прати ситуацију у вези са вирусом COVID-19 и редовно ће обавештавати грађане о развоју ситуације. Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here