Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима и критеријумима усклађености државне помоћи кроз докапитализацију учесника на тржишту ради отклањања поремећаја у привреди проузрокованих епидемијом заразне болести ковид 19, саопштено је из Владе.

У саопштењу Владе се наводи да, имајући у виду економску неизвесност проузроковану пандемијом заразне болести, држава мора имати одговарајуће механизме за благовремено деловање ради очувања економске стабилности и одржавања привредних активности.

“Овом уредбом ближе се уређују услови и критеријуми за оцену усклађености државне помоћи која се додељује кроз докапитализацију учесника на тржишту, а који се суочавају са финансијским потешкоћама због епидемије. Мера је превасходно намењена подизању ликвидности учесника на тржишту путем докапитализације, као једним од инструмената државне помоћи”, истиче се у саопштењу.

Додаје се да је на седници усвојена измењена Уредба о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19, којом се прописује обавеза за предузетнике који обављају делатност у области трговине на мало, у трговинским центрима и сличним објектима, да на видном месту поставе обавештење о обавезном ношењу личних заштитних маски.

Како се наводи, трговински објекти ће убудуће ангажовати лице које ће бити одговорно за поштовање мере ношења личних заштитних маски.

У саопштењу се додаје да је Влада Србије, у оквиру кампање за подизање свести грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије, обезбедила 180.000 евра у динарској противвредности за најуспешнијих девет градова, градских општина и општина, у оквиру наградне игре “Узми рачун и победи 2020”.

Истиче се да ће тај наградни фонд бити додељен 2021. године најбоље пласираним градовима и општинама, преко Министарства државне управе и локалне самоуправе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here