Mesto za reklamu
  1. 07. 2019.

Министар одбране у Влади Републике Србије Александар Вулин и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић присуствовали су данас обележавању 20-годишњице  убиства 14 српских жетелаца у Старом Грацком код Липљана.

Вулин је, у спомен соби “Косметске жртве” у Удружењу несталих, киднапованих и убијених Срба на Космету, у име Владе Србије, изразио саучешће породицама убијених жетелаца, истакавши да губитак који су претрпели није губитак једног села и неколико породица, већ губитак једног народа и читаве људске цивилизације.

Да је правде, ми бисмо данас ћутали и молили се за убијене, поручивши им да могу мирно да почивају, зато што су њихове убице кажњене и зато што их је стигла људска правда, али, на жалост, није тако, нагласио је министар. Он је указао на то да је прошло 20 година, а да су убице жетелаца у Старом Грацком живе и здраве, имају породице, уживају у животу, уз оцену да је њихов злочин награђен самом чињеницом да постоје и да су слободни.

Министар Вулин је нагласио да је велика одговорност и на међународној заједници, која се неповратно обрукала и показала да тамо где Срби немају свог полицајца, судију и законодавца, нема ни правде за њих. Он је затражио од Суда за злочине ОВК да поново отвори тај случај и да се истрага обнови, и то не само о овом масакру, већ и о свим неразјашњеним злочинима над Србима на Космету, у којима је убијено више од хиљаду наших сународника од доласка међународне заједнице до данас.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за К и М, је истакао да се на данашњи дан клањамо сенима невино настрадалих, масакрираних Срба у Старом Грацком, који су убијени обављајући своје свакодневне послове.

Ђурић је нагласио да је наша обавеза да се сећамо целокупног страдања и голготе српског народа на Космету, као и да је обавеза државе да неуморно гони злочинце који су починили ове злочине.

Пошто ратни злочин никада не застарева, ја желим да поручим да никада неће застарети ни воља ни одлучност државе Србије да их пронађе и  казни, рекао је директор Канцеларије Марко Ђурић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here