Mesto za reklamu
  1. 02.2019.

Председник Србије Александар Вучић рекao je за РТС да су приштинске власти оптужбама на рачун Милана Радојичића желеле да ослабе српску одбрану севера Косова.

Гостујући у Дневнику РТС-а, председник Србије Александар Вучић рекао је да је светлосним годинама далеко договор Београда и Приштине.

Вучић наводи да то није нашом кривицом и истиче да није формирана Заједница српских општина, да је Приштина је увела антицивилизацијске таксе, само како би оштетили Србе.

Према његовим речима, албански лидери, као и неке западне силе сматрају да само целовито Косово може да буде независно. “Јуче смо добили поруку од Тачија, да је подела Косова могућа само преко њега мртвог. Такође је рекао да је протерао Милана Радоичића, функционера Српске листе са Косова”, каже Вучић.

Вучић истиче да нема црвене потернице за Радоичићем и да су рекли да су га протерали јер желе да ослабе осрпску одбрану севера Косова и да чекају на тренутак повољан за напад на Србе на север Косова.

“То је начин деловања против Срба и желе да узму Србе под своје скуте – нађите Србе да се туку против Срба”, рекао је Вучић.

Вучић је навео да му је један од челних људи једне западне обавештајне службе саопштио да је покушано креирање случаја отвореним лагањем да је Радоичић убица.

Поновио је да је замолио Србе да не иду у косовску војску чији је циљ протериовање Срба са огњишта. “Покажи нам тих 40 Срба, знамо где су притискали”, рекао је Вучић, коментаришући Харадинајеву изјаву да се пријавило 40 Срба у ту војску.

„Српска стварност“ /РТС/

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here