Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник Србије Александар Вучић је оценио свој пут у Кину и очекивања од посете Берлину и одговарао на актуелна питања.

– Допутовао сам данас из Кине, а већ сутра ујутро идемо право у Берлин. Наш посао је да радимо и то ме радује. Срећан сам због разговора и послова у Кини – рекао је Вучић, који је напоменуо да ће сутра у Берлину да се говори о европским перспективама и проширењу.

Мислим да ћемо бити једини који ће сутра говорити да су против независности Косова. Али ми смо ту да се боримо за нашу земљу – нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да је посета Кини значајна јер је донела добре резултате за Србију.

– Оно што мислим да је веома важно за посету Кини, јесте да смо донели добре резултате за нашу земљу. Толико сам очајан када видим нападе, на на мене, већ на оне који долазе у нашу земљу да инвестирају. Борите се да доведете један Линглонг који је у нашу земљу унео милијарду евра и они се боре против тога. Зашто то радимо, зашто сами себе сечемо ноге? Завиде нам у свим земљама, завиде нам у Хрватској, јер смо отели Линглонг и довели га код нас – казао је Вучић и додао да ће према проценама Србија бити најбоља у Југоисточној Европи.

– Имаћемо више завршених путева него што је урађено за 40 задњих година. За седам, до десет дана отворићемо пут ка Северној Македонији и Грчкој. То смо градили, али сад неће бити удеса које смо имали. У августу ће још једна деоница бити завршена. Северни крак код Суботице биће завршен ускоро. Раде пругу којом ћемо ићи 200 километара на сат. До Новог Сада стизаћемо из Београда за минута, до Суботице сат и по – навео је Вучић.

Како је рекао, највеће овације у Кини добио је када је рекао да је свет лицемеран, јер Кину ниподаштава, а када је постала јака, онда су почели да разговарају са Кином и да је хвале.

– Учествовао сам у спровођењу најтежих реформи. Кристин Лагард је седела поред мене јер је знала шта смо урадили. Када сам завршио говор пришли су ми лидери 38 земаља који су ми честитали, Гутереш је ту био, Лагард, Путин. А само су две земље од тих чији су ми председници честитали мање од Србије. Рекли су ми ово је било супер, ово већина нас мисли, али нису смели да кажу – наводи Вучић.

Председник Србије је рекао да се Србији догодило да није учествовала у индустријској револуцији од 1990. до 2010. године.

– Сада више тога неће бити. Бићемо у тренду са светом – рекао је Вучић који је напоменуо да ће отићи у афричке земље, због послова за Србију, а не да се ствара нова несврстана унија. Он је нагласио да жели што боље односе са тим земљама.

На питања новинара да прокоментарише твитераше који су рекли да је Ђинпинг полузагрљајем, који није својствен за Кинезе, поздравио Вучића, председник је рекао да никада бољи односи нису били него сада и да бивше власти нису ни видели Си Ђинпинга, нити његовог претходника.

 „Српска стварност“ / ТВ Пинк /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here