Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Председник Србије Александар Вучић рекао је за РТС поводом приштинских такса на српску робу, да Београд нема много избора када се неко понаша противправно и ирационално. Како каже, мора да се издржи и да се сачека трен када ће их они који су их подржавали привести познанију права и објаснити да је неопходно да мере повуку.

Александар Вучић је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да се нада да ће мере бити повучене што пре, али истиче да Београд реагује у немогућим условима, да се губи новац, али да је важније да се помогне српском народу. Како каже, помоћ ће се наставити.

Председник Србије сматра да је важно да сачувамо стабилност јавних финансија. Додаје да има још много ствари које морамо да променимо и поправимо код себе.

“Нећемо дозволити да наши људи остану без подршке државе Србије у сваком смислу”, рекао је председник и додао да је реч о материјалној и свакој другој подршци.

Подсећа да је, када су таксе уведене, рекао да ће три дана бити велика медијска бука, а да ће се након тога само неколико десетина људи тиме бавити.

“То показује тежину положаја у којем се налазимо, али из те коже не можемо да изађемо, и победићемо”, рекао је Вучић.

Истакао је да ће српски народ на Космету опстати и да људи неће бити гладни, да ће плате бити исплаћиване и да ће имати робу.

Каже да неретко падамо у замку лажних свађа лидера Албанаца на Космету. Указује на данашњу вест да се саветник Хашима Тачија, Беким Чолаку, заложио за укидање такси и додаје да се тиме Тачију отвара простор у свету. Међутим, наводи председник, тих такси не би ни било да Тачијева партија за то није гласала. И Кадри Весељи је у Тачијевој партији, каже Вучић и наводи да је управо он тражио да се таксе повећају на сто одсто. Сматра да Албанци све време раде исто и да је то њихова ствар. “Играју се доброг и лошег полицајца”, рекао је председник уз констатацију да у Бриселу воле Тачија, а у Лондону Харадинаја, да у Вашингтону воле Тачија, а у неким исламским земљама Харадинаја.

Ипак, како каже председник, они раде заједно да Србима буде све лошије и теже. Вучић наводи да они морају да кажу да спремни на разговор само зато што Квинта и други то од њих очекују.

“Мислим да је за нас важно да држимо своју позицију чврсто, да тражимо компромис, да добро разумемо шта је реалност на КиМ, да се не бусамо у јуначка прса, али да имамо чврст, јасан и недвосмислен став да ћемо штитити свој народ, да не могу да га протерају, и мислим да је то нешто што је гаранција српском народу да ће опстати на својим огњиштима”, рекао је председник.

Коментаришући сталне спекулације да је решење за Космет на видику, Вучић је рекао да не зна како је неко смислио да то буде постписано у Вашингтону. “Не знам ни ко му је то рекао, ни кад му је то рекао, а не знам ни шта да буде потписано”, рекао је председник. Истиче да ту прича слуша већ две године и да је и пре две године рекао да не постоји ништа на чему би се тај оптимизам заснивао.

“Ја немам о чему ни да разговарам са људима који свакога дана доносе нове мере против Србије и којима је Србија једини непријатељ, једина мета и ништа више од тога”, рекао је Вучић. Поручује да, ако буде неког решења, он ће изаћи, обавестити јавност и, како каже, биће најсрећнији да о томе говори и да каже да се појавио трачак наде.

„Српска стварност“ / РТС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here