Mesto za reklamu

17.05.2019.

Поводом мишљења СПЦ о КиМ, председник Србије Александар Вучић рекао је да није очекивао други став и да ће га поштовати, али је и навео да је неопходно да се суочимо са реалношћу.

Свети архијерејски Сабор СПЦ саопштио је да је на годишњем заседању у Београду потврђен једногласан и недвосмислен став да Косово и Метохија представља саставни део суверене територије Србије.

За СПЦ је неприхватљива било каква измена статуса КиМ, која води или признању Косова као независне државе или било којој варијанти територијалне поделе, без које није могуће разграничење.

Вучић је казао да на седницу Сабора није дошао да нешто тражи, већ да одговара на питања чланова СПЦ, као и да није дошао да се крије иза њихових мантија.

„Моје је да водим договорну политику у корист државе, да вас слушам, не критикујемкада имате другачији став, већ да одговорим на веома одговоран и прави начин“, пренео је Вучић шта је рекао владикама.

Он каже да зна против чега су сви у овој земљи, али је да још ни од кога није чуо за шта су, а да има везе са реалношћу.

„Чујем само приче да је Качаник срце Србије. Можете ли тамо да одете и отворите било какву српску институцију? Одговора на то питање нема. Чекаћемо годинама, пет милиона година. Пошто се сви праве блесави у Европи, свету, Албанци и овде код нас, и ја ћу се правити блесав. То је изгледа политика која добро пролази. Правићу се блесав и ја да се одморим свих уцена, претњи и притисака. То што ћемо да губимо новац, инвеститоре, путеве, много тога другог — немојте онда мене да питате. То ћу да кажем јер водимо политику ’правимо се блесави‘“, поручио је он.

Додао је да се он „једе“, јер зна да ћемо морати то питање да решавамо, а касније ће то бити у много горој ситуацији.

Вучић је пренео да му је један од владика рекао да мора да разуме да то мора бити њихов став.

„Али ти ради даље свој посао, јер нам је доста оних који су се јуначили, и извуци максимум за Србију и Србе“, пренео је Вучић речи владике.

Истиче да Срби воле да живе у сопственим митовима.

„Више од лагања било кога другог, волимо да лажемо сами себе. То је наш најомиљенији спорт. Ја у томе нећу да учествујем. Став СПЦ поштујем, разумео сам га пре годину, две, три, и разумећу га за пет година“, закључио је Вучић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here